main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

15/6/2010, Επιστροφή Αντιπροσωπείας Δήμου Χανίων από Δήμο Αμμοχώστου

Επέστρεψε το βράδυ της Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 από την Κύπρο η αποστολή του Δήμου Χανίων, η οποία είχε μεταβεί από Τετάρτη  9 Ιουνίου 2010, για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης της αδελφοποίησης με τον Δήμο Αμμοχώστου.  

 

Στην αποστολή μετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, κ. κ. Μιχαήλ Ντάλλας και Ευάγγελος Σαματάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, Δημήτριος Λειψάκης, Ευτύχιος Μανωλακάκης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Παλιάς Πόλης του Δήμου Χανίων, κ. Αντώνης Μυλωνάς, καθώς και ο δημοτικός υπάλληλος, κ. Χαράλαμπος Μαργαριτάκης.

 

Το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Eν συνεχεία, η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε την Χανιώτικη αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις ενέργειες που προωθούνται από τη Λευκωσία για την επίλυσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Μνημόσυνο των Βενιζέλων, που είχε τελεστεί την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στα Χανιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιουνίου, η Χανιώτικη αντιπροσωπεία παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αποθανόντων Αμμοχοστιανών.

Η τελετή αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου της κατεχόμενης Αμμοχώστου το βράδυ της ίδιας ημέρας.  Στα πλαίσια της τελετής υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη φιλίας και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα,  που αφορούν διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού. Επίσης, έγινε ανταλλαγή δώρων. Στην σημασία της αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Αμμοχώστου αναφέρθηκαν στις σύντομες ομιλίες τους ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Οι δύο Δήμαρχοι τόνισαν ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας των δύο Δήμων, η οποία αποτελεί συνέχεια των ιστορικών δεσμών, που συνδέουν την Κρήτη και την  Κύπρο.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από κρητικό και κυπριακό συγκρότημα.

 

Το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου, η Χανιώτικη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα όπου τελέστηκε λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη ΚωνσταντίαςΑμμοχώστου κ. Βασιλείου, την Αρχαία Σαλαμίνα καθώς και την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα με ομιλητή τον Προϊστάμενο του Γραφείου Παλιάς Πόλης του Δήμου Χανίων, κ. Αντώνη Μυλωνά. Το θέμα της ομιλίας ήταν: "H ιστορία της περιτειχισμένης πόλης των Χανίων στο διάβα των αιώνων, κοινά σημεία με την οχυρωμένη πόλη της Αμμοχώστου".  

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί των δύο Δημάρχων με θέμα την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

 

Το Σάββατο 12 Ιουνίου η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων επισκέφθηκε στην Λεμεσό το Δημαρχείο του Δήμου Αμμοχώστου και στη συνέχεια τα Λεύκαρα.

 

 

logo imageσυμβαίνει

Παράσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Στις 17/7/2019
Παιδική Παράσταση κλόουν στα Τσικαλαριά
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 17/7/2019
Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 9”: Στις 15/7/2019
"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2019" στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου χανίων
“Balance and Harmony Festival 2019”
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Θανάσης Λάλας «ΠΟΥΘΕ(Ε)ΝΑ ο ιδανικός τόπος για διακοπές» Ο «Κος Τίποτα» στη χώρα του «Πουθενά»: Από 1 - 24/7/2019 στο ΚΑΜ
Έναρξη εγγραφών για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Δήμος Χανίων: Διατίθενται οι πρώτες ειδικές κάρτες στο πλαίσιο του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ
Υποβολή εργασιών για τον τόμο “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Έως 20 Αυγούστου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»