main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/5/2010, Επιστροφή Αποστολής Δήμου Χανίων από Δήμο Αξιούπολης

Την Τετάρτη  12 Μαΐου 2010 μετέβη στην Αξιούπολη αποστολή του Δήμου Χανίων  για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης της Αδελφοποίησης με το Δήμο Αξιούπολης.  

 Στην αποστολή  μετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο  Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Βούρβαχης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Εμμανουήλ Αγγελάκης, Δημήτριος Βιριράκης, Εμμανουήλ Μαυρεδάκης, Νικόλαος Παπαντωνάκης, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι.

Την Πέμπτη 13/5/2010, την Παρασκευή 14/5/2010 και το πρωί του Σαββάτου 15/5/2010, πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις και επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Το βράδυ του Σαββάτου 15/5/2010 στο Δημαρχείο Αξιούπολης, έγινε η τελετή της δεύτερης φάσης της αδελφοποίησης των δυο Δήμων. Στα πλαίσια της τελετής υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη φιλίας και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα  που αφορούν διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού. Επίσης έγινε ανταλλαγή δώρων και εκφωνήθηκαν λόγοι από την Δήμαρχο Αξιούπολης κα Σόνια Συμεωνίδου και τον Δήμαρχο Χανίων κο Κυριάκο Βιρβιδάκη. Οι δύο Δήμαρχοι τόνισαν ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας των δυο Δήμων, η οποία αποτελεί συνέχεια των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Κρήτη και τη Μακεδονία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Δημοτικών Αρχών του Νομού Κιλκίς , της Εκκλησίας και άλλοι.

 

Την Κυριακή  16/05/2010 το πρωί τελέστηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης τα εγκαίνια του Παραρτήματος  Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος  Κ.Βενιζέλος». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας, της Εκκλησίας, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και  των Δημοτικών Αρχών. Χαιρετισμούς απηύθυναν  η Υφυπουργός κα Θεοδώρα Τζάκρη, η Δήμαρχος  Αξιούπολης κα Σόνια Συμεωνίδου, ο Δήμαρχος Χανίων κος Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθ. Κ. Βενιζέλος» κ. Νικ. Παπαδάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος του  Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»  στη Μακεδονία, κ. Κώστα Νικολάκαρος.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο Σκρα Αξιούπολης  και συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μάχη του Σκρά. Το πρόγραμμα των εκεί εκδηλώσεων περιελάμβανε  δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρά, επιμνημόσυνη  δέηση στο μνημείο της Μάχης του Σκρα, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο και ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου η οποία βρίσκεται έξω από το Μουσείο A’ Παγκοσμίου Πολέμου - Μάχης Σκρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, την Εργατική Εστία Μυτιλήνης, τον Σύλλογο Κρητών Κιλκίς,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα κ.α..

Η αποστολή του Δήμου Χανίων επέστρεψε στα Χανιά μέσω Θεσσαλονίκης  αργά το βράδυ της  Κυριακής 16/5/2010.

 p

p1

p2


 

 

 

    

logo imageσυμβαίνει

«Χρήση Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών και Βελτίωση Περιβαλλοντικών Συνθηκών. Από τη Θεωρία, στην Πράξη»: Διαδικτυακή ημερίδα στις 4/12/2020 από τον Δήμο Χανίων
Παρουσιάσεις για τη σωματική άσκηση, την κίνηση και την ευεξία: Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων
Πρόγραμμα αφήγησης - ανάγνωσης - δραστηριοτήτων για παιδιά: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Κλειστό το Κ.Ε.Π. Ελ. Βενιζέλου έως τις 30/11
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 17/11/2020
«Κανένας μόνος του» στα Χανιά Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης: 28213-41766
Έναρξη νέων προγραμμάτων άθλησης για την σεζόν 2020-2021, από τον Δήμο Χανίων
“Μέσα”: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»