main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/10/2010, Κυκλοφόρησε το 10ο Τεύχος του Περιοδικού "Χανιά Ο Δήμος Μας"

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι κυκλοφόρησε το 10ο Τεύχος  (Ιούλιος– Αύγουστος) της διμηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης του Δήμου Χανίων: «Χανιά – Ο Δήμος μας».

Βασικό θέμα του δέκατου Τεύχους, το οποίο διατίθεται δωρεάν από τον Δήμο Χανίων και από όλες τις Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, είναι το Μεγάλο Αρσενάλι, στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.). Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού, που αποτελεί πλέον θεσμό για το επιστημονικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι όχι μόνο των Χανίων και της Ελλάδας αλλά και για τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου.

Επίσης, στο συγκεκριμένο Τεύχος οι Δημότες των Χανίων και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να ενημερωθούν για τα τεχνικά έργα, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή συνεχίζουν να εκτελούνται, τις παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακόμη, στο περιοδικό παρουσιάζεται η λειτουργία των νέων φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή των οδών Γογονή και Ζυμβρακάκηδων, στο κτίριο του ΙΚΑ, στον Κόμβο του ΜΑΙΧ, η ανάπλαση στις οδούς «Ε. Λιονάκη», Δανάλη» και «Αγνείου», καθώς και στην περιοχή Καλυκά, η διάνοιξη των οδών Τζιτζιφιανάκη και Λεντάρηδων, καθώς και τμήματος της οδού Ανωπόλεως.

Οι αναγνώστες του περιοδικού ενημερώνονται για το πρώτο ενάλιο Πάρκο στην Κρήτη, το ελεύθερο Ίντερνετ στην πόλη των Χανίων, καθώς και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στα πάρκα και τις παιδικές χαρές.

Ακόμη παρουσιάζεται η δεύτερη φάση αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Πάφου, αλλά και οι εκδηλώσεις «Φάρος Πολιτισμού 2010», που πραγματοποιήθηκαν στην Πύλη Sabbionara και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, έξω από το Φρούριο Φιρκά. Στο συγκεκριμένο Τεύχος παρουσιάζεται τέλος έρευνα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για την ανακύκλωση. 

Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αποτυπώνεται μία σειρά από έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, που αναπτύσσει ο Δήμος Χανίων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Την ίδια στιγμή στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος παραμένει ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου.

 

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»