main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/07/2012, Προμήθεια απινιδωτών: Aπό το Δήμο Χανίων

Στην προμήθεια δύο απινιδωτών, προχώρησε ο Δήμος Χανίων,  όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα 11/7/2012,  στο Δημαρχείο Χανίων από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Χρυσούλα Χατζηδάκη και Μανούσο Λιονάκη, παρουσία  και του Ιατρού του ΕΚΑΒ, Διευθυντή σεμιναρίων ΕRC Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης Στέλιου Λαμπάκη.

Για  τον χειρισμό δε των απινιδωτών,  πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο υπαλλήλων του Δήμου και Δημοτικών Αστυνομικών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης .

Πρόκειται για συσκευές που χορηγούν αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη  μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να επαναφέρουν τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή .

 Ένας εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του ενώ  η χρήση του είναι απλή.

«Ο Δήμος Χανίων παρά τις γενικότερες δυσκολίες,  υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην διατήρηση – προφύλαξη και προάσπιση της υγείας των πολιτών  αλλά και στην πρόληψη και  τελικά της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών»  όπως τόνισε η κα Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι  στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην προμήθεια δύο απινιδωτών, εκ των οποίων ο ένας θα τοποθετηθεί  στο Δημαρχείο  Χανίων και ο άλλος  θα είναι στην διάθεση της Δημοτικής Αστυνομίας   κατά τις  περιπολίες της .

Από την πλευρά του ο κ. Λιονάκης ανέφερε ότι η Δημοτική Αστυνομία συμμετέχει   στην προσπάθεια του Δήμου για κοινωνική προσφορά, έχοντας την μία συσκευή απινίδωσης πάντα στις βάρδιές της για άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε περιστατικό.

Τέλος, ο κ. Λαμπάκης, αναφέρθηκε στη  χρησιμότητα  τέτοιων προγραμμάτων, όπου   σύμφωνα  και  με διεθνείς στατιστικές η χρήση  τους στα πρώτα λεπτά, μειώνει σημαντικά  τα  ποσοστά θνησιμότητας.

p1

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021