main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/7/2012, Αναρτήθηκε η «Γαλάζια Σημαία» στην παραλία της Νέας Χώρας: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Αναρτήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19/7/2012, το πρωί, στην παραλία της Νέας Χώρας από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, η «Γαλάζια Σημαία», με την οποία βραβεύτηκε - για μία ακόμη χρονιά  - η συγκεκριμένη παραλία από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Ο κ. Σκουλάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει.

Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων - να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

«Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση των έντεκα (11) παραλιών που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται στο Δήμο μας στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας.  Εξ’ αυτών οι έξι (6) βρίσκονται στην Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Νέας Κυδωνίας, οι τέσσερις (4) στην Δ.Ε. Ακρωτηρίου και μία (1) στην Δ.Ε. Χανίων, εδώ, στη Νέα Χώρα. Είναι γνωστό ότι  τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν προτείνουν έναν τουριστικό προορισμό για τους πελάτες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

«Tο μεγάλο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους», συμπλήρωσε ο κ. Δήμαρχος.

ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΑ

Στο μεταξύ, εκδήλωση για την ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας», στις παραλίες  Μαράθι και Καλαθά της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 ώρα 11.00. και 12:00 αντίστοιχα.

 Η ανάρτηση θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη,  την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών Γιώργο Φραγγεδάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στερνών  Κώστα Τζομπανάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής  Κοινότητας Κουνουπιδιανών  Εμμανουήλ Τσιτωνάκη.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Επίσης,  εκδήλωση ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  21 Ιουλίου 2012  στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Αποστόλων 10.00.το και 11:30 το πρωί  αντίστοιχα.

Η ανάρτηση θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη,  την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών Γιώργο Φραγγεδάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας  κ Ανδρέα Παπαγιάννη και την  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου κ  Ευτέρπη Βαλίνη 

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

«Στόλισε κι εσύ το Δημαρχείο μας»: Με ζωγραφιές και φωτογραφίες από μικρούς μαθητές, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δημαρχείο Χανίων
Δωρεάν διανομή ειδών παντοπωλείου σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έρχεται στο σπίτι σου»: Νέες πρωτότυπες και δωρεάν υπηρεσίες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τις μέρες της καραντίνας
«Χρήση Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών και Βελτίωση Περιβαλλοντικών Συνθηκών. Από τη Θεωρία, στην Πράξη»: Διαδικτυακή ημερίδα στις 4/12/2020 από τον Δήμο Χανίων
Παρουσιάσεις για τη σωματική άσκηση, την κίνηση και την ευεξία: Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων
Πρόγραμμα αφήγησης - ανάγνωσης - δραστηριοτήτων για παιδιά: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Κλειστό το Κ.Ε.Π. Ελ. Βενιζέλου έως τις 30/11
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 17/11/2020
«Κανένας μόνος του» στα Χανιά Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης: 28213-41766
Έναρξη νέων προγραμμάτων άθλησης για την σεζόν 2020-2021, από τον Δήμο Χανίων
“Μέσα”: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»