main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/5/2012, Από τον Δήμο Χανίων: Δράσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος - Διαγωνισμός για το πιο «Πράσινο Μπαλκόνι» και τον «καλύτερο κήπο»

Σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων, θα πραγματοποιήσει και φέτος ο Δήμος Χανίων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

 

Το πρόγραμμα των δράσεων, όπως εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. 426/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, περιλαμβάνει:

 

1) Φυτεύσεις από μαθητές στις αυλές των σχολείων τους και σε δρόμους.

2) Διαγωνισμό για τον «καλύτερο κήπο» και για το πιο «Πράσινο μπαλκόνι» στα όρια του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες, που έχουν στολισμένο το μπαλκόνι τους με φυτά και λουλούδια, ή που έχουν στις οικίες τους κήπο, και  θεωρούν ότι οι ατομικές τους προσπάθειες αξίζουν επιβράβευσης, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 28213/41767, 28213/41601 και 28213/41605,  ή με e-mail στο press@chania.gr (δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνσή τους) από την Παρασκευή 18/5/2012 έως την Παρασκευή 25/5/2012.

Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία θα επισκεφτεί τους κήπους των ενδιαφερόμενων και θα αποφασίσει για την απονομή των επαίνων και των βραβείων.

3) Δενδροφύτευση στο περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

4) Εθελοντικό καθαρισμό εκβολών του ποταμού Μορόνη – παραλία Σούδας, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

5) Εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Φύση», την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα.

 

Η κεντρική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στον  Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος», στην οποία θα γίνει και η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κλπ κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν όλο το έτος.

 

Επίσης θα γίνει η βράβευση των πολιτών που συμμετείχαν  στον διαγωνισμό για τον «καλύτερο κήπο» ή το πιο «πράσινο μπαλκόνι». Θα δοθούν βραβεία έπαινοι και συμβολικά δώρα (φυτά) σε όλους τους συμμετέχοντες.

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021