main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/3/2010, Χαιρετισμός Δημάρχου Χανίων, κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, στην Παρουσίαση του Βιβλίου:"Ένας Αιώνας Όμορφης Πόλης - Φωτοαφήγηση"

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έκδοση του Λυκείου των Ελληνίδων

 "Ένας αιώνας μιας όμορφης πόλης".

Ένα πανόραμα ανθρώπων και δράσεων εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής, που τιμά την πόλη και τη ζωή της.   Που μας κάνουν περήφανους πολίτες μιας όμορφης πόλης. 

Το Λύκειο των Ελληνίδων, μέσα από τη δική του αιωνόβια διαδρομή, μας προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες και πληροφορίες για την ιστορία των Χανίων.                                    

Μέσα από την φωτοαφήγησή του, μπορεί κανείς να νοσταλγήσει παλιές εποχές και να αναπολήσει τη ζωή μιας όμορφης πόλης, αλλά και να θυμηθεί και να γνωρίσει ανθρώπους που σημάδεψαν την πορεία της. Η λεβεντιά και η ομορφιά, διατρέχει τις σελίδες του βιβλίου με πλήθος από όμορφα κορίτσια κι αγόρια, σε ιστορικές στιγμές, σε επίσημες τελετές, σε εθνικές εορτές, σε μακρινά ταξίδια εθνικής εκπροσώπησης. Κι ακόμη όμορφες παρουσίες σε στιγμές αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων και σε πάμπολλες συμμετοχές πολιτισμού, που καταγράφονται στη διαδρομή αυτού του αιώνα. Μια προσπάθεια γνωριμίας, διάσωσης και διαφύλαξης της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Με συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, ανάμεσα στο πλήθος παλαιών και νέων κυριών των Διοικητικών του Συμβουλίων, εντόπισα ως ιδρυτικά του μέλη, την προγιαγιά και τη γιαγιά μου, οι διοικήσεις αυτές πέτυχαν ένα από τους αρχικούς καταστατικούς σκοπούς του γυναικείου Σωματείου, ως: "...κέντρου, αποτελούντος την βάσιν της μορφώσεως της γυναικός εν τη κοινωνία από πάσης απόψεως, ώστε η γυνή εισερχόμενη εις τον οικογενειακόν βίον να έχη επαρκή όλα τα εφόδια,  όπως καταστήση την οικογένειάν της ευτυχή..." και επ'' αυτού επιτρέψτε μου να πω ότι έχω και προσωπική εμπειρία. Εξ'' άλλου, εντόπισα την πολύχρονη συμμετοχή της μητέρας μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθος μελών συγγενών και φίλων. "Τύχη αγαθή" με φέρνει, ως απόγονο τέταρτης γενεάς, να χαιρετίζω την έκδοση αυτή, με αυτό το λαμπρό περιεχόμενο. Είναι βέβαιον ότι, η ευαίσθητη κοινωνία των Χανίων, που επί ένα αιώνα υποστηρίζει θερμά κάθε ευγενική προσπάθεια του ιστορικού Σωματείου, θα αγκαλιάσει και αυτή την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης.

Εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ της πόλης σ'' όλους για την προσφορά τους, και ιδιαίτερα στην σημερινή πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων και συγγραφέα της παρούσης έκδοσης κ. Ζωή Μητσοτάκη, εύχομαι   το αύριο να είναι αντάξιο του χθες.

Ο Δήμος Χανίων και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ανέλαβε την έκδοση με τη σκέψη πως μια κοινωνία, που δεν ξεχνά, τιμά, και ευχαριστεί, έχει μέλλον!

 

#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021