main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/9/2010, Αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου στα Χανιά

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου της Κύπρου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μόρφου, κ. Χαράλαμπο Πίττα, και τους επικεφαλής των παρατάξεων θα επισκεφθεί τα Χανιά από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2010. Η αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά με την ευκαιρία των Αποκαλυπτηρίων της Αναμνηστικής Πλάκας Πεσόντων και Αγνοουμένων Μόρφου.

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/9/2010 στις 19:00 στο πάρκο Μόρφου, στην οδό Εμμ. Δερουκάκη στα Λενταριανά. Θα ακολουθήσει ομιλία του Δημάρχου Μόρφου, κ. Πίττα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με θέμα τη Μόρφου και την ιστορία της.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου κατά το διάστημα παραμονής της στα Χανιά θα ξεναγηθεί στην Παλιά Πόλη των Χανίων, θα επισκεφθεί την οικία Ελευθερίου Βενιζέλου και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων, ενώ πριν από την επιστροφή της στην Κύπρο, τη Δευτέρα 27/9/2010, θα επισκεφθεί και την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Η εκδήλωση ονοματοθεσίας του Πάρκου Μόρφου είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009 στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου στην πόλη των Χανίων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 34/2009 Απόφαση του όρισε ομόφωνα το πάρκο, που βρίσκεται στην Εμμ. Δερουκάκη και Εθνικής Αντιστάσεως, ΟΤΓ 801 στην περιοχή Λενταριανών να ονομαστεί πάρκο «Μόρφου».

Η Μόρφου είναι κωμόπολη της επαρχίας Λευκωσίας και Δήμος της Κύπρου από το 1883. Βρίσκεται στα δυτικά της Νήσου σε υψόμετρο 65 μέτρα και έχει έκταση 5.636 εκτάρια. Το 1974 η πόλη καταλήφθηκε από του Τούρκους και σήμερα είναι κατεχόμενη. Προσωρινή έδρα του Δήμου είναι η Λευκωσία. Η πόλη ήταν γνωστή για τα εσπεριδοειδή της και κυρίως τους πορτοκαλεώνες της. Η ετυμολογία του ονόματος Μόρφου είναι αμφιλεγόμενη. Κατά την κυρίαρχη εκδοχή, το όνομα προέρχεται από τη λέξη Μορφώ, προσωνύμιο της θεάς Αφροδίτης.

 

 

 

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου στα Χανιά είναι το αποτέλεσμα των ισχυρών αυτοδιοικητικών δεσμών, που έχουν αναπτυχθεί όχι μόνο μεταξύ του Δήμου Χανίων και του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου αλλά μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, στο πλαίσιο της συμπαράστασης στον κοινό αγώνα για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης για το Κυπριακό.

 

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021