main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

31/5/2011, Λύση στο Πρόβλημα Στέγασης του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων με Παρέμβαση Μανώλη Σκουλάκη

Άμεσα ξεκινά η μελέτη για την επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών στο χώρο του οποίου θα στεγαστεί το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων έπειτα από προσπάθειες του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων Φορέων (Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων, Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων). Το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων για πολλά χρόνια φιλοξενείται στο δώμα του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας.

 

Η επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, καθώς η λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα τοποθετείται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων.

 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω σχολική μονάδα θα μπορεί πλέον να καλύπτει τις ανάγκες και νέων μαθητών με κινητικά προβλήματα, οι οποίες δεν μπορούσαν να καλυφθούν κατά το παρελθόν από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

 

Παράλληλα, σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), κ. Δρούλια, έλαβε τη διαβεβαίωση για προμήθεια τριών αιθουσών προκάτ, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες φοίτησης των μαθητών της πρώτης τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων.

 

Επισημαίνεται, ότι το Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων θα συνεχίσει να στεγάζεται στον υπάρχοντα χώρο (πρώην ΘΑΛΗΣ), καθώς επίσης εξετάζεται η δυνατότητα από τον Δήμο Χανίων στέγασης του σε μόνιμο χώρο.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Σκουλάκη με τον κ. Δρούλια υπήρξε η δέσμευση ένταξης του 2ου Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, στο πρόγραμμα κατασκευής σχολείων στην Κρήτη με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας, το 2ο Γυμνάσιο Ακρωτηρίου και το 4ο Γυμνάσιο Χανίων.

#Ελευθέριος Βενιζέλος,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021