main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

7/2/2011, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Σειρά συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες είχαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, με στόχο την προώθηση και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων. 

 

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη   και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ.   Οικονομίδη (φωτ.), παρουσία και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Γ. Πρωϊμάκη και αφορούσε ζητήματα του Λιμένα της Σούδας

Επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης της μελέτης επέκτασης της προβλήτας ΑΔΡΙΑ με τις απαραίτητες εκβαθύνσεις ενώ, παράλληλα, έγινε ενημέρωση ότι δημοπρατήθηκε η μελέτη του Τμήματος του πολυχρηστικού λιμένα.

 

Η δεύτερη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχ. Ανδριανάκης,  ήταν με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Επίσης  ζητήθηκε η συνέχιση των ερευνητικών τομών στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (ΕΑΚ) προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της ανακατασκευής του και της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης σε αυτό.

 

Το θέμα του χαραχτηρισμού ή μη του Λιμενικού Περιπτέρου ως νεωτέρου Μνημείου, συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), στην οποία παραβρέθηκαν οι κ.κ. Σκουλάκης, Ξυνίδης, Πρωϊμάκης και Ανδριανάκης και κατέθεσαν τις απόψεις της νέας Δημοτικής Αρχής και του Λιμενικού Ταμείου.

 

Το σημαντικό, εξάλλου θέμα της κατεδάφισης του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων και των διαδικασιών που απαιτούνται για την ανέγερση στον ίδιο χώρο Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) του Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη και του Αντιδημάρχου, Ν. Ξυνίδη, με τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης κ.κ. Κ. Καπελώνη και Ι. Φωτάκη αντίστοιχα καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιο καθώς και Δ/ντές του Υπουργείου, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων για την καθαριότητα και το θέμα της συγκρότησης Συμβουλίων και  Επιτροπών που αφορούν την Πολεοδομία  (ΕΠΑΕ- ΣΧΟΠ κ.λ.π.) και  τα οποία εκκρεμούν νομοθετικά.

 

Σημειώνεται ότι ατά τη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων καταγράφηκε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα σχετικά με την προώθηση των ζητημάτων, που έθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

 

p1

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021