main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/5/2012, Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο λιμάνι της Σούδας, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου – Αυτοψία Μ. Σκουλάκη στoν πολυχρηστικό λιμένα

Την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού των χώρων στο λιμάνι της Σούδας, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, με 3.500 επιβάτες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στον πολυχρηστικό λιμένα της Σούδας, συνοδευόμενος από την Δημοτική Σύμβουλο εντεταλμένη σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

 

«Η αισθητική εικόνα του Λιμένα, την οποία θα αντικρύσουν οι επισκέπτες έχει βελτιωθεί σημαντικά συγκριτικά με πέρυσι», δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων,  ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Γιώργο Πρωϊμάκη, και τον Λιμενάρχη Χανίων, Αντώνη Δασκαλάκη, για τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή  προγραμματίζονται στην περιοχή.

 

Ο κ. Σκουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες επέκτασης του μικρού σταθμού υποδοχής επιβατών οι οποίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.

 

«Είμαστε σαφώς καλύτεροι από πέρυσι και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι όταν παραδοθεί ο προσωρινός χώρος υποδοχής των επιβατών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος.

 

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες, μετά και την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των ημιβυθισμένων ή παροπλισμένων πλοιαρίων, τα οποία δημιουργούν μία αρνητική εικόνα στην περιοχή.

 

«Για την υποδοχή, αύριο το πρωί, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων με τη συνεργασία του εργολάβου καθαριότητας καθώς και τα συνεργεία της ΚΥΔΕΠ και του Λιμενικού Ταμείου, εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι»  επεσήμανε ακόμη ο  Δήμαρχος Χανίων, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη  φορά το στόχο της Δημοτικής Αρχής  για την καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης.

 

«Το πολυχρηστικό λιμάνι της Σούδας, μετά τις εργασίες εξωραϊσμού και συντήρησης, παρουσιάζει μία καλύτερη εικόνα» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Γιώργος Πρωϊμάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό έργο τη δημιουργία του μικρού – πλήρως ωστόσο εξοπλισμένου  - σταθμού υποδοχής των επιβατών, έως ότου αναγερθεί ο μόνιμος σταθμός στην προβλήτα «Αδρίας», η οποία – όπως πρόσθεσε – μετά την επέκτασή της κατά 160 μέτρα, θα μπορεί να δέχεται και δύο κρουαζιερόπλοια  μαζί.

 

 Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή, και ώρα 6.30 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Navigator of the seas» με 3.209 επιβάτες και 1.217 άτομα πλήρωμα.

 

Το πλοίο θα παραμείνει στη Σούδα έως τις 3:30 το μεσημέρι. Κατά την άφιξή του, ο Δήμος Χανίων έχει προγραμματίσει τελετή υποδοχής με χορευτικό συγκρότημα.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021