main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/3/2011, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο για το Εθνικό Στάδιο Χανίων

Την παρέμβασή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν με ταχύτητα και συντονισμό οι κάθε είδους ενέργειες προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του Εθνικού Σταδίου Χανίων ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με σχετική επιστολή, που απέστειλε στον κ. Γερουλάνο.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων στην επιστολή του και σε συνέχεια των όσων τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων την Πέμπτη 24/2/2011, επισημαίνει τη σημασία που έχει – όχι μονάχα για την πόλη αλλά – για ολόκληρο τον Δήμο, το θέμα της αξιοποίησης του Εθνικού Σταδίου Χανίων, που για πολλά χρόνια παραμένει στάσιμο.

«Όπως είναι γνωστό, το Εθνικό Στάδιο, στο κέντρο της πόλης των Χανιών, παρουσιάζει μια απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες για τις οποίες κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930. Η αποκατάσταση και ανάπλαση του χώρου για ήπια χρήση αποτελεί μια επιτακτική προτεραιότητα για την πόλη τόσο όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, όσο και στην αισθητική της» σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του Εθνικού Σταδίου έχει συνδεθεί και με την εξυπηρέτηση μιας άλλης πιεστικής ανάγκης της πόλης, τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, που εξυπηρετείται σήμερα κατά τρόπο αντιδεοντολογικό πάνω στις σημαντικές βενετσιάνικες οχυρώσεις. «Η κατασκευή του χώρου στάθμευσης θα επιτρέψει την ανάδειξη των ανατολικών οχυρώσεων της πόλης, για τις οποίες ομολογουμένως το Υπουργείο σας καταβάλλει τα τελευταία χρόνια έντονες προσπάθειες με την ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς των Μεγάλων Αρχαιολογικών Έργων» επισημαίνεται στην επιστολή, ενώ παράλληλα ζητείται η άμεση χρηματοδότηση της ΚΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με το ποσό των 100.000 €, ώστε να προχωρήσουν οι διερευνητικές αρχαιολογικές τομές, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση του έργου.

 

«Το έργο της ανάπλασης του Εθνικού Σταδίου Χανίων και της δημιουργίας Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης έχει - από πολλές απόψεις - ιδιαίτερη σημασία για την πόλη και τον Δήμο των Χανιών» καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021