main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/11/2011, Από την Δημοτική Αρχή Χανίων: Προτεραιότητα στην στήριξη και επέκταση των κοινωνικών και προνοιακών δομών – Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ στο Βαμβακόπουλο Θερίσου

Την ώρα που οι κοινωνικές και προνοιακές δομές σε εθνικό επίπεδο -  λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας -  αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους και πολλές  απειλούνται με διακοπή εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κεντρική εξουσία, η Δημοτική Αρχή Χανίων, θέτει ως προτεραιότητα την στήριξη των δομών αυτών  στα όρια του νέου καλλικρατικού  Δήμου αλλά και την επέκτασή τους.

 

Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η λειτουργία ενός ακόμη Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), του 9ου κατά σειρά, στον Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2011, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

 

«Ο Δήμος Χανίων δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και προνοιακές δομές και παρά τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεσμεύεται, σε κάθε περίπτωση, για την στήριξη αλλά και την επέκτασή  τους»,  τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

 

«Συνεχίζουμε να έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος που σημαίνει σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, παιδικούς σταθμούς, προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και δίνουμε καθημερινά μάχη. Είμαστε αισιόδοξοι, παρά τις δυσκολίες που περνά και η χώρα και ο Δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι, «o Δήμος Χανίων μαζί με την  Κοινωνική του Υπηρεσία και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, βρίσκεται  διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

 

Το νέο ΚΑΠΗ στεγάζεται σε ένα φιλόξενο χώρο, καλύπτοντας τις ανάγκες σε φροντίδα, απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας. Υπηρεσίες θα προσφέρουν μια Γιατρός, μία Κοινωνική Λειτουργός, μία Φυσικοθεραπεύτρια και μία Οικογενειακή Βοηθός.

 

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»

 

«Η Δημοτική Αρχή, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ακόμη κι αν χρειαστεί η χρηματοδότησή του να γίνει από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων», επεσήμανε εξάλλου ο Δήμαρχος Χανίων, κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του ΚΑΠΗ προσθέτοντας μάλιστα, ότι κατόπιν συνεννοήσεως με  τον Αντιδήμαρχο Χανίων Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, θα υπάρξει δέσμευση  χρηματικού ποσού,  από τον προϋπολογισμό του 2012 του Δήμου Χανίων, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη  η υλοποίησή του και για την ερχόμενη χρονιά.

 

Μετεγκατάσταση νηπιαγωγείου

και φωτεινοί σηματοδότες

 

Ο κ. Σκουλάκης, ανακοίνωσε ακόμη ότι στους σχεδιασμούς  της, η  Δημοτική Αρχή συμπεριλαμβάνει την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Βαμβακόπουλου στο παλιό Δημαρχείο Θερίσου και την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου Χανίων στο κτίριο του νέου Δημαρχείου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσής του.

 

Δεδομένου δε, ότι αναμένεται αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στην περιοχή, δόθηκε ήδη εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν την διαδικασία για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών αλλά και την  προώθηση όλων των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

p1

p2

#Κοινωνική Πολιτική,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021