main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

8/6/2011, Απάντηση σε Δηλώσεις Επικεφαλής Συνδυασμού «Χανιά 21ος αιώνας» και Δημοτικού Συμβούλου , Κυριάκου Βιρβιδάκη

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά 21ος αιώνας» και Δημοτικού Σύμβουλου κ. Κ. Βιρβιδάκη σχετικά με το θέμα του παλαιού Νοσοκομείου και τις επιλέξιμες δαπάνες για κατασκευή υποδομών προσχολικής φροντίδας στον εν λόγω χώρο, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χανίων ανακοινώνονται τα εξής:

 

«Για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά 21ος αιώνας» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Βιρβιδάκης επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και με λανθασμένα στοιχεία να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη των Χανίων, σχετικά με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όπως αυτό της κατεδάφισης-αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Νοσοκομείου, που η νέα Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει με ταχύτατες διαδικασίες, μετά από στασιμότητα οκτώ ετών.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βιρβιδάκης με πρόσφατη δήλωση του (3/6/2011), άφηνε αιχμές εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου Χανίων χαρακτηρίζοντας τους ως «παραμυθάδες», και ως «αμφισβητούντες που καλό θα είναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα».

 

Η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία να απαντήσει στους εν λόγω υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

 

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο τον κ. Βιρβιδάκη αποδεικνύεται πως η «εμμονή» του σε όσα δεν κατάφερε να κάνει πράξη στα οκτώ χρόνια της δημοτικής του θητείας, όχι μόνο εξακολουθούν και τον «στοιχειώνουν» αλλά συνεχίζουν να τον οδηγούν σε τελείως εσφαλμένες απόψεις- δηλώσεις και αμετροεπείς χαρακτηρισμούς.

 

Τέλος και προς αποκατάσταση της πάσας αλήθειας, υπογραμμίζονται τα εξής:

 

1.      Φυσικά και είναι επιλέξιμες στο ΕΣΠΑ οι δαπάνες για κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στον Κ.Θ.Π. 77 - «Υποδομές Φροντίδας Παιδιών» με τη διαφορά όμως ότι η εν λόγω πρόσκληση ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ, όπως άλλωστε θα μπορούσε κανείς εύκολα να διαπιστώσει από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (www.pepkritis.gr), την οποία και επικαλείται ο ίδιος ο κ. Βιρβιδάκης.

2.      Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και το υπ. αρ. 1785/3-6-2011 έγγραφο (επισυνάπτεται) της Προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μ. Κασωτάκη, όπου σε σχετικό ερώτημα του Γ.Γ. του Δήμου Χανίων κ. Γ. Κουρή για το εν λόγω θέμα απαντά αυτολεξεί: «Σας γνωστοποιούμε ότι την παρούσα χρονική περίοδο, η πρόσκληση για τον εν λόγω κωδικό (σσ. Κ.Θ.Π. 77 - «Υποδομές Φροντίδας Παιδιών») έχει ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ δεδομένου ότι το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού έχει δεσμευτεί σε ήδη ενταγμένα έργα». Με απλά λόγια δηλ. το εν λόγω επίσημο έγγραφο λέει ότι δεν υπάρχουν πόροι για νέα έργα και εύλογα εγείρει το ερώτημα τι έκανε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια ο κ. Βιρβιδάκης για να ενταχθεί ο Δήμος Χανίων στην εν λόγω πρόσκληση όπως άλλωστε έπραξαν αρκετοί Δήμοι σε όλη τη Κρήτη, τους οποίους αναφέρει και ο ίδιος στη δήλωση του.

3.      Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί, αξιολογεί και πράττει με γνώμονα τις ενεργείς (ανοιχτές) προσκλήσεις της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόταση μας για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευή Κέντρου Υγείας στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου στον Κ.Θ.Π.76 - «Υποδομές Υγείας – A’ Βάθμια Υγεία», ο οποίος και ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ.

 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βιρβιδάκης θα μπορούσε – αν δεν ήξερε ή αν είχε τις αμφιβολίες του «στηριζόμενος» σ’ ένα έγγραφο του 2008 (!) - να ρωτήσει και να μάθει... Οι εποχές – άλλωστε – που ολίγοι «μονοπωλούσαν» τη γνώση έχει περάσει ανεπιστρεπτή...»

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

«Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη & η έγκαιρη διάγνωση» - Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 22/10/2021
Παράταση ακροάσεων για την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων - Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 22/10
«Τοπία, Άνθη και Πολιτισμός των Χανιών – Ρομαντισμός»: Έκθεση ζωγραφικής στο Μεγάλο Αρσενάλι από τις 20/10
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival
«ΒΑΓΙΑ»: Βιβλιοπαρουσίαση για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, στις 18/10 στο Μεγάλο Αρσενάλι
«Ανοιχτά Πανιά 2021»: “Aquarium”- Δρώμενα χορού και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών, στο Θέατρο «Δημ. Βλησίδης» στα Χανιά
"Όταν η τέχνη συναντά τη ζωή της θάλασσας": Έκθεση γλυπτικής σιλικόνης του Ν. Μπλαζάκη από τις 16/10 στο Χαμάμ της οδού Κατρέ
«Ανεβαίνοντας από το Α στο Ω»-Έκθεση σύγχρονης τέχνης: Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.Κ.ΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων – Αιτήσεις συμμετοχής από 11/10
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης Θεατρικό εργαστήρι από τον Δήμο Χανίων & την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ για τα στερεότυπα & την αποδόμησή τους
Έναρξη προγραμμάτων άθλησης για τους δημότες για τη σεζόν 2021-22: Από σήμερα, 04/10/2021