main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/9/2011, Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς ΙΧ: Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, από τον Δήμο Χανίων και τους ΠοδηΛάτρεις

Δράσεις για την ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη των Χανίων  διοργανώνει ο Δήμος Χανίων μαζί με τους «ΠοδηΛάτρεις» και τη συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, στα 

πλαίσια του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και της πανευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου).

 

Οι δράσεις αυτές παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε κυκλοφοριακά θέματα Βασίλης Χάμπας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ποδηλάτρεις» Θεμιστοκλής Πούντζιας και  ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΑΛΩΣ/ANEK LINES Γ. Κοπανάκης.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Λειψάκης, «ως λαός έχουμε μάθει να κινούμαστε πάντα με το αυτοκίνητο. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν μπορεί ο Χανιώτης, να μπει με το αμάξι του στο μαγαζί να ψωνίσει, δυστυχώς θα το κάνει.. Η Πολιτεία οφείλει να δώσει διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ζώνες χωρίς αυτοκίνητα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Αυτός είναι ο στόχος του Δήμου».

Από την πλευρά του ο κ. Χάμπας, τόνισε ότι «στόχος μας είναι η ασφαλής και ελεύθερη κίνηση των πεζών μέσα στην πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούμε να εντάξουμε στην κοινωνία μας νέους τρόπους μετακίνησης όπως τα ποδήλατα, τα μέσα μεταφοράς».

 «Η Δημοτική Αρχή μας έχει δώσει ελπίδες με τη στάση της και χαιρόμαστε πολύ που δέχθηκε τις προτάσεις μας για κλείσιμο για δύο ώρες της οδού Τζανακάκη και τη δωρεάν επιβίβαση γι’ αυτές τις ώρες στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ. Άλλες πόλεις με παρόμοια ρυμοτομικά προβλήματα όπως τα Χανιά κλείνουν όλη την εβδομάδα και, στις 22 Σεπτεμβρίου κλείνει όλο το κέντρο. Αν το καταφέρνουν αυτό αυτοί, δεν νομίζω ότι υπάρχει δικαιολογία να μην το καταφέρουμε κι εμείς εδώ», επεσήμανε ο κ. Θ. Πούντζιας.

Τέλος, από τον ποδηλατικό Σύλλογο «Τάλως ΑΝΕΚ Lines», ο κ. Γ. Κοπανάκης σημείωσε πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει ποδηλατικό σιρκουί, στους δρόμους της πόλης με ποδηλάτες από όλη την Κρήτη, στις κατηγορίες open, master, παίδες, παμπαίδες, mini μικρά και mini μεγάλα.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των σχεδιασθέντων δράσεων που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, έχει ως εξής:

         15.30 – 17.00: Ποδηλατικός αγώνας (σιρκουί) στην Παλιά Πόλη των Χανίων - υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – και με διοργανωτή τον ποδηλατικό Σύλλογο «ΤΑΛΩΣ/ANEK LINES». Μετά το τέλος του ποδηλατικού αγώνα θα υπάρξει βράβευση των νικητών και απονομή επαίνων από το Δήμο Χανίων στο χώρο της πλατείας της Δημοτικής Αγοράς. 

         18.00-20.00: Κλείσιμο οδού Τζανακάκη για τα αυτοκίνητα (από το ύψος του Δημοτικού Κήπου μέχρι τη Δημοτική Αγορά) – Διοργάνωση στο χώρο μουσικών και άλλων δρωμένων για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τους ΠοδηΛάτρεις.

         18.00-20.00: Δωρεάν μετακίνηση όλων των πολιτών με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων.

         19.30: Ποδηλατοπορεία στην πόλη των Χανίων - υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – και με διοργανωτή τους ΠοδηΛάτρεις, η οποία θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στην οδό Τζανακάκη.


p1

#Εκδηλώσεις,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Αθλητισμός

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021