main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

6/7/12 Εγκαίνια του νέου θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου: Από το Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων θα εγκαινιάσει το νέο υπαίθριο  θέατρο της Ανατολικής Τάφρου  την  Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 21.00 όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 6/7/2012, ο Δήμαρχος Χανίων  Μανώλης Σκουλάκης.

 

«Το νέο θέατρο – το οποίο έγινε επιτέλους πραγματικότητα μετά από πάρα πολλά χρόνια - αποτελεί ένα έργο το οποίο έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ενός περισσότερου φιλικού και άνετου χώρου διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων – σε αντίθεση με την προηγούμενη σιδηροκατασκευή που φιλοξενούσε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις - συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάδειξη των αναχωμάτων και των τάφρων των Ενετικών Οχυρώσεων της παλαιάς πόλης των Χανίων» επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

 

«Θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς να υλοποιηθεί η αρχική μελέτη κατασκευής του θεάτρου, όπως είχε εκπονηθεί λόγω ενστάσεων που  υποβλήθηκαν, ενώ το συνολικό κόστος του σημερινού θεάτρου ανέρχεται στις 30.000 €, ποσό πολύ λιγότερο από το ετήσιο κόστος συντήρησης του παλιού θεάτρου.

 

Υπήρξαν ωστόσο κάποια προβλήματα τα οποία διορθώνουμε άμεσα και θα ήθελα να αναφέρω ότι το θέατρο διαθέτει πλέον νέα υπερυψωμένη εξέδρα η οποία δεν είχε τοποθετηθεί στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. μετά από επιθυμία των υπευθύνων του Δημοτικού θεάτρου. Από την Κυριακή όμως το κοινό θα έχει πολύ καλύτερη οπτική και ακουστική επαφή ενώ θα έχουν τοποθετηθεί και όλες οι καρέκλες καλύπτοντας τις  προβλεπόμενες θέσεις θεατών.

 

Τελειώνοντας  ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι «είμαστε στη διάθεση των πολιτών και δεχόμαστε οποιαδήποτε πρόταση για πιθανή βελτίωση όμως επειδή ήδη έχουν  καταγραφεί εσκεμμένες υλικές ζημιές και φθορές - και συγκεκριμένα στις τέντες που τοποθετήσαμε – θα ήθελα να παρακαλέσω  τους πολίτες να σεβαστούν το χώρο που φτιάχτηκε για όλους μας και  να καλέσω όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να έρθουν την Κυριακή στο νέο καλαίσθητο θέατρο για να απολαύσουν την συναυλία που θα ακολουθήσει μετά την τελετή των εγκαινίων την Κυριακή, με  το συγκρότημα «ΟΚΤΑΒΑ» και με ελεύθερη είσοδο.

 

Από την πλευρά του, ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης  ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην κατασκευή του νέου θεάτρου που επιτέλους έγινε πραγματικότητα και ως Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. ευχαρίστησε το Δήμο Χανίων που δέχθηκε να μην τοποθετηθεί η εξέδρα για τις συγκεκριμένες παραστάσεις αλλά και για το γεγονός ότι στηρίζει εμπράκτως το Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο το οποίο φέτος θα παίξει  και στην Επίδαυρο.

 

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ. κα Νάνσυ Αγγελάκη με τη σειρά της κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στα εγκαίνια του θεάτρου και ανέφερε  ότι το νέο θέατρο είναι αντάξιο της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης μας και κατάλληλο να φιλοξενήσει κάθε τύπου εκδήλωση.    

p1

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021