main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/4/2011, Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων το Παλιό Τελωνείο: Τελετή υπογραφής στο Δημαρχείο Χανίων της ένταξης του έργου “Αποκατάστασης του κτηρίου του Παλιού Τελωνείου” στο ΕΣΠΑ

«Σύγχρονο κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σημείο αναφοράς για τα Χανιά, θα  αποτελέσει το κτίριο του Παλιού Τελωνείου Χανίων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και διαρρύθμισής του».

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, από το Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάση Καρούντζο, της ένταξη του έργου «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του Κτιρίου Παλιού Τελωνείου για τη δημιουργία Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013» (ΕΣΠΑ).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής,  ο προϊστάμενος της 28ης ΕΒΑ, Μιχάλης Ανδριανάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Μιχάλης Αεράκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος , η νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων, από την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε συντονισμένα στην συμπλήρωση των ελλείψεων του φακέλου του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» και επαναυπόβαλε, στις 11 Φεβρουαρίου 2011, το αίτημα χρηματοδότησης του έργου, το οποίο είχε αρχικά υποβάλλει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τον περασμένο Νοέμβριο και το οποίο δεν είχε εγκριθεί σε πρώτη φάση από την Περιφέρεια Κρήτης.

«Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η προστασία και η ανάδειξη του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς επίσης και η βέλτιστη εφικτή διαμόρφωση και εξόπλισή του με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ώστε να αποτελέσει κέντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης», επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης προσθέτοντας ότι «το προτεινόμενο έργο αναμένεται να συντελέσει στην ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της άμεσης περιοχής, καθιστώντας ασφαλές και λειτουργικό το κτίριο του Παλαιού Τελωνείου, εξασφαλίζοντας την ήδη αυξημένη τουριστική και όχι μόνο κίνηση στην άμεση περιοχή μελέτης. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί αισθητικά, αλλά και λειτουργικά».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.600.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 2,5 χρόνια.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής ο  κ. Αρναουτάκης, ανακοίνωσε ότι το πρώτο μεγάλο έργο της Κρήτης το οποίο θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό μηχανισμό “JESSICA”  είναι η «αποκατάστασης του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς».

 

ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Τέλος, ο κ. Αρναουτάκης, ανακοίνωσε ότι από την Περιφέρεια Κρήτης, έχει ζητηθεί η έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.  να παραμείνει στα Χανιά.

#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021