main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/10/2011, Έκκληση Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, προς Ιδιοκτήτες Κατοικιών Οδού Σοφοκλή Βενιζέλου: «Να συνεχιστεί το έργο πνοής για την Περιοχή»

Κάλεσμα σε διάλογο προς τους ιδιοκτήτες των κατοικιών της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου (στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου), που δεν συναινούν στην εκτέλεση του έργου της ανάπλασης της οδού, μη συμφωνώντας με το ποσό των αποζημιώσεων που έχει οριστεί, απηύθηνε σήμερα, Πέμπτη 13/10/2011, το πρωί από το σημείο των εργασιών ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Δ.Ε.Η. Χανίων, Μανώλη Κουφάκη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Μανώλη Κεμεσίδη, Νικόλαο Ξυνίδη και Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

 

«Έχουμε βρεθεί και έχουμε κουβεντιάσει κι άλλη φορά στο ίδιο σημείο, όπου υπάρχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες, που αντιδρούν στην εκτέλεση του έργου. Προσωπικά βρίσκομαι εδώ σήμερα για να κάνω μία έκκληση και εγώ και οι συνεργάτες μου, ώστε να έρθουμε σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων. Ο κ. Σκουλάκης χαρακτήρισε την ίδια στιγμή το έργο μεγάλης σημασίας τόσο για τον Δήμο όσο και για ολόκληρο τον Νομό, αφού, όπως τόνισε «με την ολοκλήρωση του θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία στην οδό Αναγνώστου Γογονή, εξυπηρετώντας μεγάλο μέρος της κίνησης των οχημάτων  προς το Νοσοκομείο».

 

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο Δήμαρχος Χανίων θα εκδοθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας η Απόφαση του Δικαστηρίου αναφορικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προς την κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων σχετικά με τους ιδιοκτήτες, που συνορεύουν με τα ρυμοτομούμενα τμήματα βάσει σχεδίου πόλεως και της σχετικής πράξης εφαρμογής.

 

«Ο Δήμος δεσμεύεται ότι όλα τα επικείμενα θα απαλλοτριωθούν ασφαλώς και οι όποιες ζημιές προκύψουν θα αποκατασταθούν, αφού ήδη έχει προβλεφθεί ποσό, ύψους 450.000 € για τον σκοπό αυτό», πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ότι θα προκύψουν προβλήματα για την περιοχή ενόψει και της έλευσης του χειμώνα.

 

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Δ.Ε.Η. Χανίων, Μανώλης Κουφάκης, χαρακτήρισε το έργο ύψιστης σημασίας, καθώς πέραν των άλλων ένα πολύ μεγάλο τμήμα του αφορά την υπογειοποίηση νέων καλωδίων. Ο κ. Κουφάκης παρατήρησε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα καλώδια του Ο.Τ.Ε. και το δίκτυο της αποχέτευσης, καθώς οι κατοικίες βρίσκονται στο μέσο της διαδρομής των δικτύων, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου.

 

Τέλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μανώλης Κεμεσίδης, επεσήμανε ότι το έργο στοχεύει στην προώθηση του συλλογικού συμφέροντος, γι΄ αυτό και είναι επιβεβλημένη η άμεση απεμπλοκή του.

 

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ και οι εργασίες περιλαμβάνουν:

 

           Κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 2 μ. εκατέρωθεν της οδού με προδιαγραφές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ (ράμπες, επίστρωση πεζοδρομίων με ανάγλυφες πλάκες με σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης).

           Υλοποίηση οριζοντιογραφικά και υψομετρικά των πράξεων εφαρμογής.

           Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

           Κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης κάτω από τα πεζοδρόμια.

           Κατασκευή δικτύου Η/Μ εγκαταστάσεων και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων πεζοδρομίου.

           Οριζόντια σήμανση διαβάσεων και ορίων κυκλοφορίας και κάθετη σήμανση.

           Τοποθέτηση νέων στάσεων για τους εξυπηρετούμενους από το αστικό ΚΤΕΛ.

           Φύτευση δέντρων και σύστημα αυτόματης άρδευσης στα πεζοδρόμια της οδού.

 p1

p2

p3

#Ελευθέριος Βενιζέλος,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

«Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη & η έγκαιρη διάγνωση» - Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 22/10/2021
Παράταση ακροάσεων για την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων - Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 22/10
«Τοπία, Άνθη και Πολιτισμός των Χανιών – Ρομαντισμός»: Έκθεση ζωγραφικής στο Μεγάλο Αρσενάλι από τις 20/10
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival
«ΒΑΓΙΑ»: Βιβλιοπαρουσίαση για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, στις 18/10 στο Μεγάλο Αρσενάλι
«Ανοιχτά Πανιά 2021»: “Aquarium”- Δρώμενα χορού και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών, στο Θέατρο «Δημ. Βλησίδης» στα Χανιά
"Όταν η τέχνη συναντά τη ζωή της θάλασσας": Έκθεση γλυπτικής σιλικόνης του Ν. Μπλαζάκη από τις 16/10 στο Χαμάμ της οδού Κατρέ
«Ανεβαίνοντας από το Α στο Ω»-Έκθεση σύγχρονης τέχνης: Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.Κ.ΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων – Αιτήσεις συμμετοχής από 11/10
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης Θεατρικό εργαστήρι από τον Δήμο Χανίων & την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ για τα στερεότυπα & την αποδόμησή τους
Έναρξη προγραμμάτων άθλησης για τους δημότες για τη σεζόν 2021-22: Από σήμερα, 04/10/2021