main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/2/2011, Συναντήσεις Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στην Αθήνα, με κυβερνητικούς παράγοντες για προώθηση ζητημάτων του Δήμου

Σειρά συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την παραμονή του στην Αθήνα την Τρίτη 15/2/2011, με στόχο την προώθηση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων. 

 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τον Yφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Ντόλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για τη νομοθετική ρύθμιση των δανείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.

 

Ακόμη, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εξεταστεί το θέμα της επαναφοράς του ελέγχου των αποφάσεων των Δήμων (δημοπρατήσεις έργων, προμηθειών κ.α.) στην έδρα του κάθε Νομού με τη σύσταση αυτοτελών υπηρεσιακών μονάδων.

 

Ο κ. Σκουλάκης, μεταβίβασε επίσης το αίτημα του Δήμου Χανίων – το οποίο είναι και αίτημα όλων των Δήμων της χώρας – για την ψήφιση τροπολογίας, που θα δίδει τη δυνατότητα μετατάξεων στους Δήμους υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ ζήτησε και την επίλυση, με νομοθετική ή άλλη ρύθμιση, της εκκρεμότητας, που έχει προκύψει με τον εργολάβο καθαριότητας μετά και τη λήξη, κατ΄ εφαρμογή του Νόμου, της Σύμβασης του με τον Δήμο Χανίων.

 

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Κυριάκο Πολυζωϊδη, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., Ιωάννη Φωτάκη, και συνεργάτες του για το θέμα της κατεδάφισης του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου και της δημιουργίας στον συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η τροποποίηση έτοιμης μελέτης της ΔΕΠΑΝΟΜ για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ, όπως τονίστηκε, σύντομα θα υποβληθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από την Επιχείρηση στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να εγκριθεί ο Οργανισμός του Κέντρου και να εκδοθεί η απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας από το Υπουργείο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στα Χανιά θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, θα ανήκει οργανικά στο Νοσοκομείο, ενώ ο Δήμος Χανίων παραχωρεί το οικόπεδο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο απεδέχθη την παραχώρηση.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε τέλος με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και με τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κ. Ματζούφα, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της κατασκευής σχολικών κτιρίων στον Δήμο Χανίων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

 

Επίσης, ο κ. Σκουλάκης συζήτησε τη δυνατότητα δημιουργίας των προϋποθέσεων για ένταξη νέων έργων του Δήμου στο πρόγραμμα των Σ.Δ.Ι.Τ. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, τις επόμενες ημέρες, υπό την προεδρία του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Ρήγα.

 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

 

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, η οποία συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για το θέμα της ίδρυσης μεταβατικής έδρας του Εφετείου Κρήτης στο Ηράκλειο.

 

Ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη δημιουργία μεταβατικής έδρας του Εφετείου, υιοθετώντας και από την πλευρά του το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

 

 

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021