main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

8/9/2011, Αποφασισμένος ο Δήμος Χανίων να λειτουργήσει το έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου και του Ποδηλατοδρομίου, στον πρώην Δήμο Ακρωτηρίου: Δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη

Τη  διαβεβαίωση ότι «ο Δήμος Χανίων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στους πολίτες δύο σημαντικά -  για τα Χανιά  - αθλητικά έργα υποδομής, όπως είναι το Κλειστό Κολυμβητήριο και  το Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου, έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Οι δηλώσεις έλαβαν χώρα στο περιθώριο σύσκεψης, για το Κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν εκτενώς οι λεπτομέρειες για τη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου για την οριστική παραχώρηση της χρήσης της οικοπεδικής έκτασης εντός της οποίας έχει κατασκευαστεί το Κλειστό Κολυμβητήριο,  από την Γ.Γ.Α.

 

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη και στον Γ.Γ. Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, με την οποία, εν’ όψει και της συνεργασίας του Δήμου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης για το συγκεκριμένο θέμα, ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών παραχώρησης προς τον Δήμο Χανίων, της χρήσης του έργου κατασκευής Κλειστού Κολυμβητηρίου, προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η λειτουργία αυτού του σύγχρονου αθλητικού κέντρου, ολυμπιακών προδιαγραφών.

 

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων στην Αθήνα και συνάντηση με την ηγεσία της Γ.Γ.Α, στην οποία συμφωνήθηκε ο Δήμος Χανίων να ζητήσει την παραχώρηση της χρήσης  τόσο του έργου του Κλειστού Κολυμβητηρίου όσο και του Ποδηλατοδρομίου, δεδομένου ότι από την Γ.Γ.Α «δεν υπάρχει περίπτωση λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των έργων».

 

«Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να αδιαφορεί μπροστά στην συνεχή απαξίωση των δύο σημαντικών αυτών έργων, ολυμπιακών προδιαγραφών. Γι’ αυτό και πρόθεσή μας είναι να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος την ολοκλήρωσή τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

 

«Από την Γ.Γ.Α. έχουμε λάβει την προφορική απάντηση ότι δεν υπάρχει αντίρρηση όσον αφορά το Ποδηλατοδρόμιο. Όσον αφορά το Κλειστό Κολυμβητήριο, απομένει να προχωρήσει η παραχώρηση χρήσης του έργου προς τον Δήμο και στη συνέχεια η Γ.Γ.Α. να παραχωρήσει την χρήση του Κολυμβητηρίου προς εμάς», συνέχισε ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η διαδικασία δεν μπορεί προς το παρόν να ολοκληρωθεί λόγω της κατάληψης του Πολυτεχνείου και της μη δυνατότητας συνεδρίασης της Συγκλήτου».

 

Πέραν των παραπάνω ο Δήμαρχος Χανίων στάθηκε και στο γεγονός ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη, για τη σύναψη της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.

 

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χανίων  γνωστοποίησε ότι με νέο έγγραφό του προς την Γ.Γ.Α. θα ζητήσει, να γίνει - παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας - καταγραφή του εξοπλισμού του Κολυμβητηρίου και συνολική δοκιμή λειτουργίας  των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του έργου, «ώστε εφόσον δεν παρουσιαστούν προβλήματα να προχωρήσουμε στην τελική πράξη παραχώρησης».

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Αθλητισμός

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021