main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/7/2011, Στο Δήμο Χανίων: Σύσκεψη για θέματα πυροπροστασίας

Ο σημαντικός ρόλος τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όρια του διευρυμένου πλέον  Δήμου Χανίων, στο θέμα της πρόληψης αλλά και της καταστολής των πυρκαγιών, επισημάνθηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 στο Δημαρχείο Χανίων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη.

image

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δήμαρχος, εξέφρασε την αγωνία του, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε, για την εκδήλωση πυρκαγιών σε ευαίσθητες περιοχές του Δήμου, όπως ο Άγιος Ματθαίος, οι Άγιοι Απόστολοι και το Πρεβαντόριο, όπου υπάρχουν άλση με χαμηλή και πυκνή βλάστηση, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της πυρασφάλειας στην Παλιά Πόλη των Χανίων, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, με τους στενούς δρόμους αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται από τους επαγγελματίες.

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκόμενων ήταν ότι στα θέματα πυροπροστασίας, η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων  και η συνδρομή των εθελοντών, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

 

Όσον αφορά την προστασία της  Παλιάς Πόλης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα αφενός της άμεσης αποψίλωσης των Ενετικών Τειχών από τη χαμηλή βλάστηση και αφετέρου της επιπλέον αστυνόμευσης της περιοχής κυρίως στο θέμα της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων, που εμποδίζουν την προσπελασιμότητα των Πυροσβεστικών Οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η χρησιμότητα του αυτόνομου υδροδοτικού δικτύου που λειτουργεί στην περιοχή της Σπλάντζιας και προτάθηκε ανάλογα δίκτυα να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της Παλιάς Πόλης (Τοπανάς, Καστέλι κ.α.)

 

Υπογραμμίστηκε ακόμη ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουν την καλοκαιρινή περίοδο για την εκδήλωση πυρκαγιών το δάσος του Αγίου Ματθαίου, το δάσος του Προφήτη Ηλία, τα Μεγάλα Χωράφια, τα Κεραμιά κ.α. και για το λόγο αυτό, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα σύστασης πυροσβεστικών κλιμακίων από εθελοντές σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για την περιφρούρηση των περιοχών αυτών.

 

Αποφασίστηκε τέλος, τις επόμενες ημέρες, αρμόδιοι από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, να επισκεφθούν τα σημεία τα οποία κρίνεται ότι αποτελούν ζώνες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, για επιτόπια εξέταση και λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης.

 

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γαβριήλ Κουρής, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Δ/νσης Δασών, της Δημοτικής Αστυνομίας, Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου Χανίων, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων.

#Πολιτική Προστασία,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021