main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

8/6/2011, Επίσκεψη Δημοτικής Αρχής Χανίων στην Πατρική Οικία του Μίκη Θεοδωράκη: Προμελέτη για τη Μετατροπή της σε Μουσείο

Την πατρική οικία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται στην περιοχή Πάνω Γαλατάς της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, Νικόλαο Ξυνίδη, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατά, Νικόλαο Παινεσάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων «Μ. Θεοδωράκης», Γεώργιο Αγοραστάκη, και τον αρχιτέκτονα  - μελετητή, κ. Μαυρακάκη.

Στη δημοτική αρχή των Χανίων παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης η οικία Θεοδωράκη, η προμελέτη μετατροπής της σε Μουσείο, όπως έχει εκπονηθεί από μελετητική ομάδα ιδιωτών αρχιτεκτόνων, καθώς και τα σχέδια για την ολοκλήρωση της προμελέτης και την έναρξη του έργου.

Σύμφωνα με την προμελέτη, το σπίτι θα μετατραπεί σε μουσειακό - εκθεσιακό χώρο, όπου θα υπάρχουν αντικείμενα που έχουν σχέση με την παρουσία της οικογένειας Θεοδωράκη  στον Γαλατά. 

Ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ θα ζητήσει από τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνάντηση, που θα έχει σύντομα μαζί της στην Αθήνα, την ένταξη του έργου μετατροπής της οικίας Θεοδωράκη σε Μουσείο στα προγράμματα πολιτισμού του Υπουργείου. «Πρόκειται για ένα ακίνητο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι σε περιόδους κρίσης θα πρέπει να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε τον πολιτισμό μας.

Αρωγός στην προσπάθεια μετατροπής της οικίας Θεοδωράκη σε Μουσείο είναι το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο θα παράσχει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ το εγχείρημα στηρίζει και ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, ο οποίος έχει ενημερωθεί και έχει συμφωνήσει για την προμελέτη.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η εν λόγω οικία έχει περιέλθει ιδιοκτησιακά, έπειτα από αγορά της, στον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας.

p1

#Νέα Κυδωνία ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021