main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/3/2011, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο για την παραχώρηση της χρήσης ακινήτου – πισίνας πρώην Ξενοδοχείου «Ξενία»

Την παρέμβασή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το θέμα της παραχώρησης από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) στο Δήμο Χανίων, της χρήσης του χώρου της πισίνας του πρώην Ξενοδοχείου «Ξενία» για τη μετατροπή του σε προσωρινό υπαίθριο χώρο στάθμευσης, ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με σχετική επιστολή, που απέστειλε στον κ. Γερουλάνο.

Ο Δήμαρχος Χανίων στην επιστολή του επισημαίνει ότι η δυτική πλευρά της Παλιάς Πόλης των Χανίων, που αποτελεί και τον κυριότερο πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στη Δυτική Κρήτη, δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση εξαιτίας της πλήρους έλλειψης χώρων στάθμευσης οχημάτων και προσθέτει «υπάρχουν έντονα προβλήματα από την πλευρά των ντόπιων επιχειρηματιών, των μόνιμων κατοίκων, αλλά και όσων ασχολούνται με τη διακίνηση των τουριστών με έντονες πιέσεις για την προσωρινή χρήση του χώρου της Δυτικής Τάφρου των Βενετσιάνικων οχυρώσεων».

Ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει άλλωστε ότι από την πλευρά του ΥΠΠΟΤ - που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα μεγάλο έργο ανάδειξης των οχυρώσεων μέσω του ΤΔΠΕΑΕ – δεν υπάρχει θετική θέση για τη λύση αυτή επειδή θεωρείται ότι η εν λόγω χρήση δεν συμβαδίζει με το μνημείο και επειδή δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση σε έργο ενταγμένο σε Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποιεί στην επιστολή του ότι «δεδομένου ότι από τη φετινή τουριστική περίοδο θα υπάρχει μεγάλη αύξηση τουριστών λόγω της άφιξης σημαντικού αριθμού κρουαζιερόπλοιων στο Δήμο των Χανίων, θα πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικές, προσωρινές λύσεις και ο Δήμος κινείται με επιτυχία προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιώντας μεγάλους ελεύθερους χώρους, που υπάρχουν στην περιοχή. Μεταξύ αυτών θεωρείται απαραίτητη και η αξιοποίηση του χώρου της πισίνας του πρώην «Ξενία», που είναι σήμερα σε μια τραγική κατάσταση εγκατάλειψης, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε προοπτική μελλοντικής αξιοποίησης του χώρου».

«Μετά από τα παραπάνω και ενόψει των άλλων ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν με ταχύτητα, παρακαλούμε για την άμεση παραχώρηση από την Εταιρεία Τουριστική Ανάπτυξη (ΕΤΑ) στο Δήμο Χανίων του χώρου της πισίνας για την μετατροπή του σε προσωρινό υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Η ενέργεια αυτή θα ωφελήσει και την τουριστική ανάπτυξη της Παλιάς Πόλης και το θέμα της ανάδειξής της ως μνημείο, που αποτελεί πρωταρχικό στόχο και του Δήμου Χανίων», καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021