main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/7/2011, Ευθύνες προς τις παρατάξεις των κ.κ. Αρχοντάκη & Βιρβιδάκη για τα Δημοτικά Σφαγεία

Για μία ακόμη φορά, η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου – και πιο συγκεκριμένα οι δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Αρχοντάκη και Βιρβιδάκη - αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων, ιδιαίτερα σ’ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό του εκσυγχρονισμού και της επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων των Χανίων, θέμα που συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Εμμένοντας σε μια αδιέξοδη λογική που αποσκοπούσε στη μη εξεύρεση λύσης για το εν λόγω ζήτημα - οι κ.κ. Αρχοντάκης και Βιρβιδάκης – επέλεξαν να μην ψηφίσουν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία:

(α) περιλάμβανε τη δωρεάν παραχώρηση της κυριότητας των σφαγείων στην «ΚΥΔΩΝ Δημοτική Α.Ε.» η οποία με τη σειρά της θα αναλάβανε να το εκμισθώσει στη νέα εταιρεία που θα δημιουργείτο με τη συμμετοχή της σε ποσοστό 20% και του Συνεταιρισμού των Κτηνοτρόφων σε ποσοστό 80% καθώς και την ένταξη της, για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) «Αλ. Μπαλτατζής», με ποσοστό επιδότησης 50%.

(β) αποτέλεσε προϊόν πολύμηνης διαβούλευσης και συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με έγκριτους νομικούς των Χανίων και με εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., κ.α.).

Η συγκεκριμένη στάση των δύο παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης –πέρα από το ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δυνατότητα ένταξης της υπό ίδρυσης Εταιρείας στο εν λόγω πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ, εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών προθεσμιών - αποδεικνύει πως - για μία ακόμη φορά - βρίσκονται πολύ μακριά από τις καθημερινές εργώδεις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα του τόπου, όπως αυτό των Δημοτικών Σφαγείων που έχει άμεση σχέση με τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας του καταναλωτικού κοινού, επιβεβαιώνοντας πως για αυτούς η συναίνεση βρίσκεται μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη.

Πέραν των παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι κ.κ. Αρχοντάκης και Βιρβιδάκης – ως Αντιδήμαρχος και Νομάρχης ο πρώτος και ως Δήμαρχος ο δεύτερος - ήταν αυτοί που επί οκτώ συναπτά έτη είχαν την ευθύνη για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα Δημοτικά Σφαγεία, δίχως ωστόσο να το πράξουν, οδηγώντας τα τελικά σε αναστολή της λειτουργίας τους, στις αρχές του φετινού χρόνου και οι οποίοι σήμερα «ποιούν τη νήσσαν».

Τέλος, η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναγνωρίσει τη θετική στάση των παρατάξεων των κ.κ. Βάμβουκα και Παπαντωνάκη για το συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας ταυτόχρονα σαφές πως θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την επίλυση του τόσο σοβαρού – για τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο – προβλήματος.

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021