main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

09/05/2021, Επίσκεψη Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα στο Δημαρχείο Χανίων: «Τα Χανιά δεν είναι μόνο μια πόλη με ιστορία, αλλά γράφουν ιστορία»

3

Για την εξαιρετικά ικανοποιητική και αποτελεσματική προετοιμασία του Δήμου Χανίων, σχετικά με τις προτάσεις για ένταξη έργων στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανίων. Τον Αναπλ. Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών του Δήμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου παρουσιάστηκαν τα έργα προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τα οποία ανέρχονται στο ύψος των 60 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά. Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥΠ.ΕΣ., Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Κρήτης, Γιάννη Κουράκη και των βουλευτών Χανίων, Ντόρας Μπακογιάννη, Μανούσου Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Φραγκιαδάκη και των Αντιδημάρχων Χανίων, Τάσου Αλόγλου, Γιώργου Ξανθουδάκη, Γιάννη Νικηφοράκη και Νίκου Χαζιράκη.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: «Ο Δήμος Χανίων μέσα από πολύ σκληρή δουλειά των υπηρεσιών και των συναρμόδιων αντιδημάρχων, κατάφερε να ολοκληρώσει εντός των προθεσμιών και να υποβάλλει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα έργων. Η παρουσία σήμερα εδώ του Υπουργού, δείχνει ότι το Υπουργείο ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτόν τον σχεδιασμό».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για τη στενή συνεργασία και τόνισε πως «υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον τόσο για την ολοκλήρωση του Πάρκου των Αγίων Αποστόλων και την κατασκευή του νέου μεγάλου θεάτρου εκεί, όσο και την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών των Νεωρίων, ένα έργο που για δεκαετίες το ποθούν οι Χανιώτες και αποτελεί ένα από τα έργα-ορόσημα για τα Χανιά».

Με τη σειρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και φιλοξενία και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα Χανιά δεν είναι μόνο μία πόλη με ιστορία, αλλά γράφουν ιστορία. Έχουν μία φιλόδοξη νέα Δημοτική Αρχή, που είδα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και τέτοιου είδους σχέδια, φυσικά έχουν αρωγό το Υπ. Εσωτερικών». Όσον αφορά στην αναζήτηση χρηματοδοτήσεων για νέα έργα, ο κ. Πέτσας ανέφερε, πως το Υπουργείο διαθέτει επιπλέον εργαλεία, μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και τόνισε ότι πρόθεση είναι «να δώσουμε φτερά και όχι να ψαλιδίσουμε τα σχέδια της δημοτικής αρχής».

Ο κ. Πέτσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα της υποστελέχωσης των Δήμων και τη ναυαγοσωστική κάλυψη, όπου είπε ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για επίλυση των επιμέρους προβλημάτων, μετά και από το υπόμνημα που έχει καταθέσει η Δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, όπου παρουσιάστηκε ο συνολικός σχεδιασμός για την ανάπλαση στην περιοχή, με πεζοδρομήσεις τμημάτων του τωρινού οδικού δικτύου και τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου υπαίθριου αμφιθέατρου. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν, εκτός του Υπουργού, του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Ο Δήμαρχος Χανίων, υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση των μελετών για την ολική ανάπλαση της περιοχής, έχει ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» προς χρηματοδότηση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να αναφέρει πως το ΥΠ.ΕΣ. στέκεται δίπλα στον Δήμο Χανίων σε αυτή την προσπάθεια και θα συνδράμει εκ νέου για την ολοκλήρωση του έργου. Από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, τόνισε ότι το εμβληματικό έργο για τα Χανιά, μέσα και από τον οραματικό σχεδιασμό του της δημοτικής αρχής, θα βρει τη στήριξη της Περιφέρειας, η οποία θα φροντίσει να συντελεστεί η βιώσιμη ανάπτυξη, που αποτελεί κοινό ζητούμενο.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης δώρισε στον κ. Πέτσα τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών “Ελ.Βενιζέλος”.

1

2

p1

p1

#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021