main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/07/2021, Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού Σλοβακίας, K. Brunckova, με τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη – Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς - Στο επίκεντρο η διασύνδεση με τη Σλοβακία

Την Υφυπουργό Τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών και Κατασκευών της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Katarina Brunckova, υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 21/7/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρευρέθηκαν επίσης η Πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova, ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης, ο σύμβουλος του Υπουργού Μεταφορών και Κατασκευών της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Tomáš Ondrčkaο, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η προοπτική της αεροπορικής διασύνδεσης Κρήτης - Σλοβακίας, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, προκειμένου οι δύο λαοί να γνωρίσουν τις δύο περιοχές. Μάλιστα, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές θα πρέπει να προωθηθούν στοχευμένες κινήσεις, ώστε να τονωθούν αμφίδρομα οι σχέσεις των δύο περιοχών, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Τουρισμού, Κatarina Brunckova, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, τόνισε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κρήτη συγκεκριμένα βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Σλοβάκους τουρίστες.“Πριν από την πανδημία την Ελλάδα επισκέπτονταν ετησίως περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Σλοβάκοι τουρίστες. Έχει ιδιαίτερη σημασία να ξαναρχίσουν οι Σλοβάκοι τουρίστες να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ακόμη και με τους δύσκολους περιορισμούς, που ακολουθούν την πανδημία”, τόνισε η κα. Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι έχοντας η ίδια ως αρμοδιότητα πέραν του τουρισμού και την αεροπορική βιομηχανία θα επιδιώξει την άμεση αεροπορική σύνδεση Χανίων - Σλοβακίας και γενικότερα Ελλάδας – Σλοβακίας.

Έχουμε συμφωνήσει σε συγκεκριμένα βήματα με τον Δήμο, όπως τη διοργάνωση αμοιβαίων παρουσιάσεων Σλοβακίας και Κρήτης, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ώστε να ενδυναμώσουμε την εισροή των Ελλήνων τουριστών και επίσης την παρουσία της Κρήτης στη Σλοβακία. Πιστεύουμε ότι η Σλοβακία και η Ελλάδα έχουν πάρα πολλά κοινά, αναφορικά με τη φιλοξενία, τα διάφορα προϊόντα, ενώ η Σλοβακία έχει να προσφέρει πολλά κατά τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες”, κατέληξε στις δηλώσεις της η κα. Υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αεροπορικής σύνδεσης απευθείας από τη Μπρατισλάβα στα Χανιά. “Συζητήσαμε τον τρόπο, τις συνεργασίες και την κοινή αλληλογραφία, που θα πρέπει να υπάρξει με όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή τη σύνδεση με ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ευρώπης, το οποίο θα ωφελήσει και τον τόπος μας αλλά και τη Σλοβακία”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης, γνωστοποιώντας ότι προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στα Χανιά και θα προβάλουν τη Σλοβακία, όπως και κάποιες εκδηλώσεις στη Σλοβακία, που θα προβάλουν τον τόπο μας και θα προετοιμάζουν καλύτερα το έδαφος για να μπορέσει να υπάρξει η απευθείας σύνδεση.“Έχουμε δει και στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις πόσο ωφέλιμο είναι αυτό για τον τουριστικό κλάδο, ο οποίος έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα το τελευταίο διάστημα και θα βοηθήσει στο να ξεπεράσουμε όλη αυτήν την κρίση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης, χαρακτήρισε σπουδαίο το γεγονός ότι η Κρήτη περιλαμβάνεται πλέον στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς όλους τους φορείς, που συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια.

Ακολούθησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών, την τρέχουσα κατάσταση και τις προκλήσεις στην ιδιαίτερη συγκυρία.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

p1

p2

p3

#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Τουρισμός

logo imageσυμβαίνει

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων με εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες
Σύγκληση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 27/09/2021
"Η Χαλέπα τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη": Συναυλία από το "Κύτταρο Χαλέπας" στις 27/9
Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για το Κίνημα των Μουρνιδών: Στις 27/9 στη Δ.Κ. Μουρνιών
Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων: Στις 25/9
Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/09/2021
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 20 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021
«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9
Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon
Η «11χρονη αρχαία Αθηναία» Μύρτιδα στα Χανιά - Έκθεση: «ΜΥΡΤΙΣ - Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στον χώρο του Γιαλί Τζαμί