main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/5/2012, Από τον Δήμο Χανίων: Προχωρούν οι εργασίες διαρρύθμισης και επισκευής του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, για τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου

Τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε μέχρι τέλος του Αυγούστου, πριν δηλαδή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαρρύθμισης και επισκευής του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, προκειμένου να στεγάσει το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο χώρο, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

 Τον Δήμαρχο Χανίων, συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γαβριήλ Κουρής, η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της Σχολική Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Βογιατζόγλου, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο εργολάβος του έργου.

 Όπως επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, «στις 27/9/2011, λύθηκε κοινή συναινέσει το χρησιδάνειο του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, που είχε συναφθεί στις 4/6/2008 μεταξύ του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου και του Υπουργείου Παιδείας – Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με σκοπό να στεγαστεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ή κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων και το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ».

 «Ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να επισκευάσει το συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να μεταστεγαστεί εδώ το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων που για πολλά χρόνια φιλοξενείται σε απαράδεκτες συνθήκες στο δώμα του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, καθώς η λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι «το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων».

 Από την πλευρά του ο κ. Κανδαράκης επεσήμανε ότι «με την στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στο πρώην Γυμνάσιο Μουρνιών, επιλύεται ένα χρονίζον πρόβλημα που απασχολούσε έντονα την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ενώ από την πλευρά του εργολάβου του έργου κ. Παυλιουδάκη δόθηκε η δέσμευση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου.

 Σημειώνεται ότι την μελέτη «Διαρρύθμιση και επισκευή πρώην Γυμνασίου Μουρνιών» προϋπολογισμού 260.000,00 €, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 849/12-10-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

 Το έργο δημοπρατήθηκε στις 13-12-2011 και μειοδότης αναδείχθηκε η Κ/Ξ «Παυλιουδάκης Παύλος – Παντελάκης Ευστράτιος» με έκπτωση 5%.  Η σύμβαση ποσού 247.337,60 € μεταξύ Δήμου και αναδόχου υπογράφηκε την 19-3-2012 με προθεσμία περαίωσης 6 μήνες δηλαδή την 19-9-2012.

  Μετά την περάτωση του το σχολείο θα περιλαμβάνει:

- 6 αίθουσες διδασκαλίας

- αίθουσα εργοθεραπείας

- αίθουσα γυμναστικής

- εργαστήριο Φυσικής & Χημείας

- βιβλιοθήκη

- γραφείο ψυχολόγου

- γραφείο κοινωνικής λειτουργού

- γραφείο καθηγητών

- γραφείο διευθυντή

 

P1

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων