main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random
Μάιος  2015
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<σήμερα >>

Θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο με τίτλο: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932»

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού, παρουσιάζουν ήδη από τις 27 Μαρτίου, θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο με τίτλο: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» και υπότιτλο «Οι υπαίτιοι των σημερινών οικονομικών μας δυσχερειών, οι υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής, ο εθνικός διχασμός ή επειδή η ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει…»

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Θέατρο Κυδωνία (Υψηλαντών 12, Χανιά), απευθύνεται τόσο στο ευρύ θεατρόφιλο κοινό όσο και σε μαθητές Λυκείων (μετά από συνεννόηση των σχολείων με το Ίδρυμα Βενιζέλου). Μάλιστα τα πρώτα 10 Λύκεια που θα δηλώσουν ενδιαφέρον θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 μμ και τις Κυριακές απογευματινή στις 8.00 μμ.

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο χώρο της Λίμνης της Αγιάς.

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Λίμνης της Αγιάς την Παρασκευή 01 Μαίου 2015.Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.00 π.μ. και θα περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, κλόουν για μικρά παιδιά και βόλτες με άλογα.    

Παρουσίαση του βιβλίου: «Κρήτη 1942. Οι φωτογραφίες του Lidio Cipriani»

Ο Δήμος Χανίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τα Γ.Α.Κ. -Ιστορικό Αρχείο Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Κρήτη 1942. Οι φωτογραφίες του Lidio Cipriani» την Δευτέρα 04 Μαίου 2015 στις 08.00 μ.μ. την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. 

 

Εκδήλωση υπέρ των θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 στις 8/5/2015 στους Κάμπους Κεραμιών.

Την Παρασκευή 08 Μαΐου 2015, στις 11.00, διοργανώνεται στην Κεντρική Πλατεία Κάμπων Κεραμιών, εκδήλωση υπέρ των θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 και των λοιπών αγωνιστών, που συμμετείχαν στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του έθνους.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπων Κεραμιών, ο Δήμος Χανίων – Τοπική Κοινότητα Κάμπων Κεραμιών και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Eκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Eκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου στις 18:30 στο Ηρώο της Πόλης.

Εκδήλωση με θέμα: « H Σημασία και οι Δυνατότητες Ανάπτυξης του Meeting Point International και FTI Group στο Ν. Χανίων»

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: « H Σημασία και οι Δυνατότητες  Ανάπτυξης του Meeting Point International  και  FTI Group στο Ν. Χανίων» την  Παρασκευή  15 Μαΐου,  19:00-20:30 στο Νεώριο Μόρο στο Ενετικό Λιμάνι.


Εκθεση φωτογραφίας των μαθητών της περιόδου 2014 – 2015 με θέμα “My Home”

Εκθεση φωτογραφίας των μαθητών της περιόδου 2014 – 2015 με θέμα “My Home” στην Πύλη Sabbionara από την ΛΕ.Φ.ΚΙ. Εγκαίνια τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στις 8 μ.μ., ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Μαΐου και θα είναι ανοικτή: 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών που συμμετείχαν στο Β’ Μαθητικό Διαγωνισμό Καταγραφής Ιστορικών Μαρτυριών και Ζωγραφικής για τη Μάχη της Κρήτης.

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών που συμμετείχαν στο Β’ Μαθητικό Διαγωνισμό Καταγραφής Ιστορικών Μαρτυριών και Ζωγραφικής για τη Μάχη της Κρήτης, την Δευτέρα 25 Μαίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Μουσικοχορευτική παράσταση της 6ης Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Μουσικοχορευτική παράσταση της 6ης Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνεται την Τετάρτη 27 Μαίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Εκθεση των Michaela Raeburn και David Capon, με τίτλο “Η Φύση στην Τέχνη – Η Τέχνη της Φύσης”

Εκθεση των Michaela Raeburn και David Capon, με τίτλο “Η Φύση στην Τέχνη – Η Τέχνη της Φύσης” στο Γιαλί Τζαμισί από την Τετάρτη 27 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, από 10:30 π.μ. έως 8 μ.μ. κάθε μέρα.

Μουσικοθεατρική παράσταση της Στ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με θέμα “Η Οδύσσεια”

Μουσικοθεατρική παράσταση της Στ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με θέμα “Η Οδύσσεια” την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

 

Εκθεση έργων Ομίλου “Φίλων της Τέχνης”

Εκθεση έργων Ομίλου “Φίλων της Τέχνης”

Εκθεση έργων των μελών του Ομίλου Φίλων της Τέχνης Χανίων εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στο Γιαλί Τζαμισί. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6:30 – 10:30 μ.μ.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής.
Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι: Γιαννουδάκη Ελένη, Γιαννακού Αικατερίνη, Γονίδη Νεκταρία, Ηλιάκη Κική, Δρακάκη Αγγελική, Ιντζέ Κυριακή, Καρνάλη Στέλλα, Κοκοτσάκη Ολυμπία, Κουκουλά Μαρία, Μαζανάκη Βασιλική, Μαυρίδης Σταύρος, Μπουζάκη Γαρυφαλλιά, Παπαγεωργίου Τόνια, Παπαδόσηφου Ειρήνη, Πετράκης Μανώλης, Ποντικάκη Σοφία, Σχετάκη Τριανταφυλλιά, Τόπαλη Αννα, Τζομπανάκη Ευγενία.

2η Ημερίδα : Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανιών

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού πληροφοριακού κόμβου, ο οποίος αναδεικνύει και αξιοποιεί την πολιτισμική μας κληρονομιά, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και πηγή ολοκληρωμένης πολιτιστικής πληροφόρησης και προβολής, εξασφαλίζοντας ένα πλαίσιο επιστημονικής αρτιότητας, ποιότητας και πολύγλωσσης παρουσίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανιών.

Τα μικρά ξωτικά λατρεύουν τα παιχνίδια

Θεατροπαιχνίδια Χριστουγεννιάτικου περιεχομένου με έμφαση στην κίνηση και στη φαντασία των παιδιών

Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη ,16:00 

Χιόνι, γέλια και χαρές, Χριστουγεννιάτικες ευχές

Πάρτε πινέλα και δημιουργήστε εντυπωσιακά χιονισμένα τοπία

Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη ,17:00

logo imageσυμβαίνει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 2/2/2022
Παράταση της εκπαιδευτικής δράσης για παιδιά «Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το 2022;» - Έως 11/2 οι συμμετοχές
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στα Χανιά: Από 27 έως 30/1/2022 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κλαδισού
"Συζητήσεις Γονέων εφήβων": Διαδικτυακό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων & τον ΟΚΑΝΑ
«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα
Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε κοινωνικό ευάλωτους πολίτες του Δήμου Χανίων
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
«Δανεισμός με παραγγελία» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη & τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων (κλάσεως 2025) για τους γεννηθέντες το 2004
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων