main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random
Ιουνιος  2015
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<σήμερα >>

Εκθεση των Michaela Raeburn και David Capon, με τίτλο “Η Φύση στην Τέχνη – Η Τέχνη της Φύσης”

Εκθεση των Michaela Raeburn και David Capon, με τίτλο “Η Φύση στην Τέχνη – Η Τέχνη της Φύσης” στο Γιαλί Τζαμισί από την Τετάρτη 27 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, από 10:30 π.μ. έως 8 μ.μ. κάθε μέρα.

Δεκαέξι πίνακες ελαιογραφίες με εικόνες από διαφορετικές περιοχές των Χανίων, όπως τους αποτύπωσε στον καμβά της η Πολωνή ζωγράφος Renata Kusik – Plonka

Δεκαέξι πίνακες ελαιογραφίες με εικόνες από διαφορετικές περιοχές των Χανίων, όπως τους αποτύπωσε στον καμβά της η Πολωνή ζωγράφος Renata Kusik – Plonka, εκτίθενται μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στο Καφέ Κήπος. Είσοδος ελεύθερη.

Εκθεση ζωγραφικής μαθητών Χριστίνης Κανιτσάκη

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Εκθεση ζωγραφικής
μαθητών Χριστίνης Κανιτσάκη
Η ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της ζωγράφου Χριστίνης Κανιτσάκη (η οποία συμπληρώνει δέκα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας) θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 18 Ιουνίου σε χώρο επί της οδού Α. Παπανδρέου 25, 1ος όροφος. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 7μ.μ. έως 9.30 μ.μ.

“Γωνιές της χαράς και της δημιουργικής σκέψης”

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 2ου Οικολογικού Νηπιαγωγείου Χανίων εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος εγκαινιάζουν τον θεματικό χώρο στον σχολικό κήπο “Γωνιές της χαράς και της δημιουργικής σκέψης” την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 10.30 π.μ. στον χώρο του σχολείου.

Γνωριμία με το έργο της Αννας Αποστολάκη

Γνωριμία με το έργο της Αννας Αποστολάκη τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο Λύκειο Ελληνίδων, Κ. Μητσοτάκη 1.

Εκθεση φωτογραφίας “Διασταυρώσεις: Γιώργης Γερόλυμπος – Πάνος Κοκκινιάς – Νίκος Μάρκου”

Εκθεση φωτογραφίας “Διασταυρώσεις: Γιώργης Γερόλυμπος – Πάνος Κοκκινιάς – Νίκος Μάρκου” στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων μέχρι τις 23 Ιουνίου. Λειτουργεί Τρίτη – Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και Δευτέρα – Σάββατο 7 – 10 μ.μ. Κυριακή κλειστά.

Ελαιογραφίες με εικόνες από περιοχές των Χανίων της Πολωνής ζωγράφου Renata Kusik – Plonka

Ελαιογραφίες με εικόνες από περιοχές των Χανίων της Πολωνής ζωγράφου Renata Kusik – Plonka εκτίθενται μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στο καφέ “Κήπος”. Είσοδος ελεύθερη.

Φωτοσκιάσεις 2015

Φωτοσκιάσεις 2015” στον Ναό του Αγίου Ρόκκου και στην Υπόγεια Κρήνη της Σπλάντζιας έως την Κυριακή 14 Ιουνίου καθημερινά 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.

“Καταφύγιο-Αναμονή-Φως”

 Παράσταση συμμετοχικού επιμορφωτικού και σκηνοθετικού σχεδιασμού με θέμα: “Καταφύγιο-Αναμονή-Φως” την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.

“Το μάθημα”

Ευγένιου Ιονέσκο “Το μάθημα”, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στις 12, 13 και 14 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ

Hμερίδα Μνήμη Φώτη Κόντογλου 50 χρόνια από την κοίμησή του (1965 – 2015)

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Νομού Χανίων «Γεώργιος ο Κρης»,η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης,ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σας προσκαλούν στην ημερίδα Μνήμη Φώτη Κόντογλου 50 χρόνια από την κοίμησή του (1965 – 2015) που διοργανώνουν σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Χανίων και την Ιστορική Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δημ. Τσίβη «Χανιά 1941-1945» Κατοχή & Αντίσταση

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και οι εκδόσεις Έρεισμα, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δημ. Τσίβη «Χανιά 1941-1945» Κατοχή & Αντίσταση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 20:30

Αναγνώστες του Αναγνωστάκη Ανάλυση ποιημάτων από τον Αλέξη Πολίτη, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης 21:15 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μανόλης Αναγνωστάκης» σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη,από τη σειρά ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (παραγωγή 1983, Διάρκεια 50΄).

ΧΩΡΟΣ: Πνευματικό Κέντρο Χανίων Ανοικτό θέατρο 1ου ορόφου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πνευματικό Κέντρο Χανίων Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη

“Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης”

Το βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα με τίτλο “Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης” θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο “Πολυ-τεχνείο”, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40.

Νανά Χαλκιαδάκη θα παρουσιάσει το έργο της Αγλαΐας Κυρμιζάκη

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., η Νανά Χαλκιαδάκη θα παρουσιάσει το έργο της Αγλαΐας Κυρμιζάκη στο Λύκειο Ελληνίδων Χανίων.

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δημ. Τσίβη “Χανιά 1941-1945 Κατοχή & Αντίσταση”

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δημ. Τσίβη “Χανιά 1941-1945 Κατοχή & Αντίσταση” την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Αφιέρωμα στη μνήμη του Μανόλη Αναγνωστάκη

Αφιέρωμα στη μνήμη του Μανόλη Αναγνωστάκη την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ. στο ανοικτό θέατρο, στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου.

Εκθεση έργων Ομίλου “Φίλων της Τέχνης”

Εκθεση έργων Ομίλου “Φίλων της Τέχνης”

Εκθεση έργων των μελών του Ομίλου Φίλων της Τέχνης Χανίων εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στο Γιαλί Τζαμισί. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6:30 – 10:30 μ.μ.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής.
Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι: Γιαννουδάκη Ελένη, Γιαννακού Αικατερίνη, Γονίδη Νεκταρία, Ηλιάκη Κική, Δρακάκη Αγγελική, Ιντζέ Κυριακή, Καρνάλη Στέλλα, Κοκοτσάκη Ολυμπία, Κουκουλά Μαρία, Μαζανάκη Βασιλική, Μαυρίδης Σταύρος, Μπουζάκη Γαρυφαλλιά, Παπαγεωργίου Τόνια, Παπαδόσηφου Ειρήνη, Πετράκης Μανώλης, Ποντικάκη Σοφία, Σχετάκη Τριανταφυλλιά, Τόπαλη Αννα, Τζομπανάκη Ευγενία.

Αναβιώση του εθίμου του Κλήδονα

Αναβιώση του εθίμου του Κλήδονα την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Καμπανίου.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα γιορταστεί το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιουνίου με μουσικές δράσεις και συναυλίες σε διάφορα σημεία των Χανίων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑ

Τo Σάββατο 20 καθώς και την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 9.30 μμ θα πραγματοποιηθεί στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ, Υψηλαντών 12, η παρουσίαση της δουλειάς των σπουδαστών του πρώτου, δεύτερου και τρίτου έτους της Δραματικής Σχολής που λειτουργεί στον χώρο του θεάτρου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας Θεάτρου ΜΝΗΜΗ στα Χανιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα επιτρέπεται μέχρι και την ώρα έναρξης της παρουσίασης.

Κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο: Αρχιτεκτονικές (επι)σκέψεις. Η Λευκωσία συναντά τα Χανιά που εντάσσονται στο FORUM του ΚΑΜ: Διαδρομές στη Μεσόγειο

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου & ο Δήμος Χανίων σας προσκαλούν στον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο:
Αρχιτεκτονικές (επι)σκέψεις. Η Λευκωσία συναντά τα Χανιά που εντάσσονται στο FORUM του ΚΑΜ: Διαδρομές στη Μεσόγειο Δευτέρα 22 Ιουνίου, ώρα 20.30, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Εγκαίνια έκθεσης αρχιτεκτονικών προτάσεων του Εργαστηρίου Σχεδιασμού 4ου Έτους
της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederik- Λευκωσία, Κύπρος, με θέμα:

«Αστική ανάπλαση για την περιοχή Δημοτικού Κήπου, Δημοτικού Σταδίου, Προμαχώνα Σάντα Λουτσία,Νότιας και Ανατολικής Τάφρου, Πύλης της Άμμου και Προμαχώνα Σαμπιονάρα»

Τρίτη 23 Ιουνίου, ώρα 18.30, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Συνάντηση
18.30 Παρουσίαση αρχιτεκτονικών προτάσεων Εργαστηρίου Σχεδιασμού 4ου Έτους Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederik- Λευκωσία με θέμα: {Αστική ανάπλαση για την περιοχή Δημοτικού Κήπου, Δημοτικού Σταδίου, Προμαχώνα Σάντα Λουτσία, Νότιας και Ανατολικής Τάφρου, Πύλης της Άμμου και Προμαχώνα Σαμπιονάρα}

Νίκος Μεσαρίτης, Επίκουρος Καθηγητής, «Αρχιτεκτονική ως Πολιτική Ευθύνη και Πράξη»
Γρηγόρης Κανλής,Λέκτορας, «Συνέργεια και Αστικός Χώρος»
Κωνσταντίνος Κυπρής, Λέκτορας, «Ο Χώρος ως Παραγωγός Κοινωνικής Δράσης»

19.30  Στρογγυλό τραπέζι:
Συμμετέχουν: α)Τάσος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, β) Νίκος Μεσαρίτης, Επίκουρος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederik- Λευκωσία, γ) Λιάνα Βαγιανού, Αρχιτέκτων, δ) Αμαλία Κωτσάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης, ε) Δημήτρης Τσακαλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης

Μουσική παράσταση από τους “passe-partout”

Μουσική παράσταση από τους “passe-partout” στις 22 και 23 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., στην Πύλη της Αμμου. Είσοδος ελεύθερη.

Ποιητική βραδιά

Ποιητική βραδιά πάνω σε κείμενα της Δέσποινας Τραχαλάκη την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στο θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”.

Metropolis” της εικαστικής ομάδας “Simulacrum”

“Μετρόπολις – Metropolis” της εικαστικής ομάδας “Simulacrum” στον ναό του Αγίου Ρόκκου, στη Σπλάντζια μέχρι τις 30 Ιουνίου. Λειτουργεί καθημερινά 9:30 – 11:30 μ.μ.

Eικαστική δράση με θέμα “Φιλοξενία”

Eικαστική δράση με θέμα “Φιλοξενία” μέχρι την 1η Νοεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Ελαιουργείον”.

Έκθεση αστροφωτογραφίας βαθέως ουρανού

Έκθεση αστροφωτογραφίας βαθέως ουρανού του ερασιτέχνη αστροφωτογράφου και μέλους του ΣΦΑΚ Χρήστου Κοτσαύτη μέχρι τις 23 Ιουνίου στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ.).

Παρουσίαση της δουλειάς σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του θεάτρου “Κυδωνία”

Παρουσίαση της δουλειάς σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του θεάτρου “Κυδωνία” την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο “Κυδωνία”. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο Rre-use art ή «(Δεν) πετάμε για την τέχνη»

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της τέχνης και αναδεικνύοντας την αξία της επαναχρησιμοποίησης – ανακύκλωσης, οργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο Rre-use art ή «(Δεν) πετάμε για την τέχνη» από 28 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και στην Πύλη Σαμπιονάρα.

Eκθεση της ναυτικής συλλογής του ναυάρχου Horatio Nelson στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, το βράδυ και ώρα 20:00 άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η «Ναυτική Συλλογή του Ναυάρχου Horatio Nelson» στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με εκδήλωση στον αύλιο χώρο του Φρουρίου Φιρκά στο λιμάνι των Χανίων στην Κρήτη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/08/2015.

Εκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα: «Κρίκος IV»

Εκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα “Κρίκος IV” στο υπερώο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων έως τις 20 Ιουλίου. Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα και Παρασκευή 8 – 10 μ.μ.

Τα μικρά ξωτικά λατρεύουν τα παιχνίδια

Θεατροπαιχνίδια Χριστουγεννιάτικου περιεχομένου με έμφαση στην κίνηση και στη φαντασία των παιδιών

Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη ,16:00 

Χιόνι, γέλια και χαρές, Χριστουγεννιάτικες ευχές

Πάρτε πινέλα και δημιουργήστε εντυπωσιακά χιονισμένα τοπία

Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη ,17:00

logo imageσυμβαίνει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 2/2/2022
Παράταση της εκπαιδευτικής δράσης για παιδιά «Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το 2022;» - Έως 11/2 οι συμμετοχές
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στα Χανιά: Από 27 έως 30/1/2022 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κλαδισού
"Συζητήσεις Γονέων εφήβων": Διαδικτυακό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων & τον ΟΚΑΝΑ
«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα
Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε κοινωνικό ευάλωτους πολίτες του Δήμου Χανίων
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
«Δανεισμός με παραγγελία» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη & τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων (κλάσεως 2025) για τους γεννηθέντες το 2004
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων