main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random
Δεκέμβριος  2018
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<σήμερα >>

Χριστουγεννιάτικα Music Spots

Οι δρόμοι γεμίζουν μουσική από Dj’s της πόλης
10.30 - 13.30 και 17.00 - 20.00

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Τουριστικός Σύνδεσμος Κρήτης

Μουσικοί : Αρτέμης Πεντάρης, ο Βασίλης Αρβυλάκης και ο Μάριος Πετράκης

Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 12:00

Εργαστήριο κατασκευής ξύλινων παιχνιδιών για παιδιά

για παιδιά άνω των 5 ετών

Η ομάδα του The Wandering Workshop προσκαλεί τους μικρούς φίλους σε μια σειρά τεσσάρων εργαστηριών κατασκευής ξύλινων παιχνιδιών: Χριστουγεννιάτικα στολίδια, σβούρες, βαρκούλες & γεωμετρικά αιωρούμενα mobile από οξιά. Μια πρώτη γνωριμία με το ξύλο ως υλικό, την υφή του, τη μυρωδιά και τις δυνατότητες που προσφέρει στα παιδιά να εκφραστούν μέσα από μια δημιουργική διαδικασία που παίρνει τον χρόνο της.

Η Αθηνά και ο Χοσέ σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ξύλινα παιχνίδια από όνειρα που ταξιδεύουν από το εργαστήρι τους σε όλο τον κόσμο!

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Διάρκεια εργαστηρίων : 17:00 - 18:30 | Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ

Ανώτερος συμμετοχής : 10 άτομα ανά εργαστήριο

Δηλώσεις στη συμμετοχής : ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ , 2821034200, Δευτέρα - Παρασκευή ώρες 09:00 - 14:00

Εγώ ο Κολοκυθάκης

Εγώ, ο Κολοκυθάκης «Κολοκυθάκης» είναι το πολύ ιδιαίτερο παρατσούκλι αυτού του 9χρονου αγοριού. Η ιστορία του είναι μοναδική, αλλά τα συναισθήματα που προκαλεί μας αγγίζουν όλους. Ο Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό, Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και πολλές εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του. Υποψήφιο για Όσκαρ (animation) , για Χρυσή Σφαίρα (animation), για βραβείο LUX, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών, 18:00

Είσοδος ελεύθερη

Το φως της αγάπης

Ας γεμίσουμε από Ιπτάμενα Φανάρια τον ουρανό της πόλης μας γράφοντας ευχές Αγάπης και Ελπίδας δημιουργώντας μια μαγική νύκτα με σκοπό την ενίσχυση των ιδρυμάτων της πόλης.

Λιμανάκι Νέας Χώρας, 18:00

Για βγέτε, δέτε, μαθέτε

Μια παράσταση μουσικής και λόγου μέσα στο χοροστάσι της λαϊκής μας παράδοσης, με κάλαντα, έθιμα και δοξασίες του δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα. Συνοδοιπόροι και συγχορευτές όλοι εσείς και εμείς.

Στη μουσική: Άρης Ζουριδάκης : πολίτικο λαούτο, ούτι, φωνή | Φάνης Καρούσος : σαντούρι ούτι, φωνή Ελευθερία Μπλαζάκη : ακορντεόν, κρουστά, φωνή | Έρευνα και αφήγηση : Νίκος Μπλαζάκης «Χαρά στα Γέννα τα στεγνά, τα φώτα χιονισμένα και η Λαμπρή βρεχούμενη, τ’ αμπάρια γεμισμένα»

«Του Δικέμπρη η μέρα, Καλημέρα – Καλησπέρα»

(Κρητικές παροιμίες του Δεκέμβρη ή Χριστουγεννιάτη μήνα)

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρυπέτρου, 19:00

Ένα πιάνο, μια Σοπράνο κι ένας Τενόρος... σε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Άριες από όπερα, όπερετα ελληνική και ξένη καθώς και μιούζικαλ, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς και πιο δημοφιλή τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου όπως για παράδειγμα το Γιουκάλι του Κ. Βάιλ, τραγούδια του Γιαννίδη και του Σουγιούλ και πολλά άλλα. Με τους : Μυρσίνη Μαργαρίτη, Σοπράνο | Δημήτρης Πακσόγλου, Τενόρος | Ζωή Ζενιώδη, Πιάνο

Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

για τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Χανίων Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο