Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Χορός

Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» Πολιτιστικό Αντάμωμα 2008Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων "Ο Ψηλορείτης" ιδρύθηκε το 1984 με έδρα τα Χανιά της Κρήτης αν και είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 1980 με πρωτοβουλία του δασκάλου κ. Κώστα Μπούτζουκα, που είχε το κέφι και το μεράκι να υπηρετήσει τον παραδοσιακό χορό με αυθεντικότητα και πιστότητα. Οι δραστηριότητες του Ομίλου είναι γνωστές στο Πανελλήνιο αλλά και σ'' όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος στα 28 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και έχει ταξιδέψει σ'' όλη την Ελλάδα, αλλά και σ'' ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αμερική) κερδίζοντας πολλές διακρίσεις σε Διεθνή Φεστιβάλ (Α'' Βραβείο στη Μογγολία το 2005, Ειδική Τιμητική Διάκριση στη Λιθουανία το 2007 κ.α.).

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων "Ο Ψηλορείτης" οργανώνει στα Χανιά πολλές εκδηλώσεις, με σημαντικότερες: την καθιερωμένη "Γιορτή Τσικουδιάς", το Πολιτιστικό Αντάμωμα, όπως και το "5ο Διεθνές Συμπόσιο για την Έρευνα του Χορού" με πολύ μεγάλη επιτυχία (συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων, τη Δ.Η.Π.Ε.Χ. και το Αρχείο Ελληνικού Χορού).

Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος C I O F F και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.

Συμμετέχει παραδοσιακό συγκρότημα από τη ΡΩΣΙΑ

Παρουσίαση προγράμματος : Άννα Μακράκη - Καρέλα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ