Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Χορός

Οι "Βιγλάτορες" υποδέχονται στα Χανιά τους "Ακρίτες"


Νέα παιδιά με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο  ίδρυσαν πριν ένα χρόνο τον παραδοσιακό σύλλογο <<ΟΙ ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ>> με πρωτοβουλία του προέδρου και χοροδιδάσκαλου  κου  Σήφη Βιγλάκη ,  χορεύουν ορθά στα πατήματα της κρητικής μουσικής και  ταξιδεύουν τους θεατές σ ''ολόκληρη την Κρήτη . Βιγλίζουν τη Παράδοση με χορούς απο όλη τη Κρήτη, παρατηρούν το σήμερα και παρουσιάζουν το αύριο με πάθος και διάθεση να μας κάνουν συμμέτοχους  στη μεγάλη Παράδοση του τόπου μας.  

Τη βραδιά αυτή  καλωσορίζουν,  στα Χανιά σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική παραγωγό Στέλλα Μανούσακα, τον Πολιτιστικό σύλλογο Ποντίων Επταμύλλων-Νομού Σερρών <<ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ>> , οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο στον τομέα της παράδοσης, σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε το 1997 απο Πόντιους της πρώην κοινότητας Επταμύλλων και σημερινό Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σερρών, αλλα και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Σερρών.  

Η συνάντηση σκοπό έχει τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ποντίων και  Κρητικών οι οποίοι υπάρχουν εδώ και αιώνες και συνεχίζονται ακατάλυτοι έως και σήμερα. Ένα παραδοσιακό πάντρεμα που στόχο έχει να αναδείξει την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα δύο ξεχωριστών τόπων, δύο διαφορετικών πολιτισμών .   Ωστόσο αυτό που σίγουρα υπόσχονται Πόντιοι και Κρητικοί είναι ένα βράδυ γεμάτο χορούς, μουσική, τραγούδι, ένα αυθεντικά παραδοσιακό ελληνικό βράδυ που θα ξεσηκώσει.

Διοργάνωση

Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες"

Τόπος

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Ώρα

20.30

Είσοδος

ελεύθερη

photo