Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Χορός

Η Κρήτη χορεύει… στις 7 Αυγούστου


Η Κρήτη χορεύει το Σάββατο 7 Αυγούστου την επόμενη μέρα της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, και ώρα 8 μ.μ. στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων.


Η εκδήλωση όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική - πολιτιστική με 200.000 χορευτές, που όμοια της δεν έγινε ποτέ στον πλανήτη μας. Κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης η Κρήτη και η Ελλάδα με τις παράλληλες τοπικές εκδηλώσεις, στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης προκαλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί μας.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου τα αστέρια μας οι καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν ολόκληρο το πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους, προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση. Η Κρήτη, ο τόπος που γέννησε τον πρώτο ειρηνικό πολιτισμό στο δυτικό κόσμο κι έδωσε σημαντικότατους και άξιους εκφραστές της τέχνης και του πνεύματος, φιλοδοξεί να καθιερώσει θεσμικά την ημέρα αυτή ως «Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας».


Σας γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Νομάρχη Χανίων κ. Γρηγ. Αρχοντάκη, Ρεθύμνου κ. Γ. Παπαδάκη, Ηρακλείου κας Β. Σχοιναράκη - Ηλιάκη και Λασιθίου κ. Σήφη Αναστασάκη (αναμένεται απάντηση) και την στήριξη της δημοτικής αρχής του δημάρχου Χανίων κ. Κ. Βιρβιδάκη, Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη, Ηρακλείου κ. Ιωάννη Κουράκη και Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριου Κουνενάκη.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.200000.gr.