Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Χορός

Παράσταση χορού butoh «Divergent-Διιστάμενος» με την Μ. Μαλαξιανάκη.


Παράσταση χορού butoh «Divergent-Διιστάμενος» με την Μ. Μαλαξιανάκη από Σάββατο 28 έως Κυριακή 29/3/2015 στην αίθουσα Όξω Νου .

To Butoh είναι μία μορφή παραστατικής τέχνης που γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1959 από τον χορευτή Tatsumi Hijikata και εδραιώθηκε ως μία νέα κατηγορία χορού στην avant-garde σκηνή. Το Butoh είναι ένα αίνιγμα, μυστήριο σε συνεχή εξέλιξη,βίαιο ή γαλήνιο,αργό ή μανιακό οδυνηρά οικείο ή λαμπρά θεαματικό,ελεύθερος αυτοσχεδιασμός ή χρογραφημένος χορός,αντιστέκεται σε ορισμούς ή ερμηνείες ,μεταμορφώνει όσους το συναντήσουν.

 Η Μαρία Μαλαξιανάκη ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο Butoh το 2001 έως το 2009 με σημαντικούς Ιάπωνες δασκάλους. Το 2006 άρχισε να δίνει σόλο παραστάσεις. Έκτοτε έχει στο ενεργητικό της πάνω από πενήντα παραστάσεις. Το 2013 σε συνεργασία με το Θέατρο Ειλισσός, στην Αθήνα, ξεκίνησε να κάνει μηνιαία  σεμινάρια. Επίσης παραδίδει μαθήματα στον χώρο Όξω Νου στα Χανιά,  εβδομαδιαία.Τα μαθήματα είναι εισαγωγικά στον χορό Butoh ώστε να μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τα εσωτερικά του τοπία με εργαλείο του το ίδιο το σώμα.

εικονα

Αρχεία

  1. raw