Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Χορός

Τριήμερο εκδηλώσεων για το αργεντίνικο τάνγκο


Με αφορμή την ιστορική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να ανακηρύξουν το αργεντίνικο τάνγκο «μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας», η σχολή Frini Tango ο διοργανώνει τριήμερο εκ­δηλώσεων στα Χανιά στις 9, 10 και 11 Ο­κτωβρίου.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στο Kibar, στο "Μοναστήρι του Καρόλου", θα γίνει η προβολή της ταινίας μι­κρού μήκους της σχολής με τίτλο «Encuentros» (Συναντήσεις) και με πρωταγωνιστές φυσικά τους μαθητές της σχολής. Στην ίδια

παρουσίαση θα προβληθούν καινούργια αλλά και παλαιότερα tango video κλιπς, ανάμεσα τους και το Maquillaje όπου προβλήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση θα γίνει από τις 8 μέχρι τις 10 μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Σαββάτο 10 και την Κυριακή 11, διεξάγεται στο γυμναστήριο "Ηραίον" τετράωρο σεμινάριο πά­νω στις βασικές αρχές του tangο. Το σεμινάριο απευ­θύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε όσους θέλουν ένα φρεσκάρισμα στις γνώσεις τους ή μια διαφορετική ο­πτική στην αντίληψη τους πάνω στον χορό.

Την Κυριακή 11, στην αίθουσα ΟΝ στα Ταμπακαριά, θα γίνει "πρακτικά". Σύμφωνα με την UNESCO, ο δημοφιλής αυτός χορός «εμπεριέχει και ενθαρρύνει τη διαφορετικότη­τα και τον πολιτιστικό διάλογο». Στόχος της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτι­σμό (UNESCO) είναι η προστασία μιας σειράς πα­ραδόσεων διαχρονικά. Για να υποβληθεί αίτημα δια­φύλαξης μιας παράδοσης στην UNESCO, θα πρέπει αυτή να μεταβιβάζεται από «γενιά σε γενιά» και να δίνει στις «κοινότητες και τις ομάδες μια αίσθηση ταυτότητας».

Πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις, στα τηλέφωνα 2821081760 και 6972013505 αλλά και στο frinitango.blogspot.com