Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα


Με την ευκαιρία του εορτασμού του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας 2010, διοργανώνεται τη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ., στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, εκδήλωση με θέμα «Βιοποικιλότητα στην Κρήτη. Δράσεις έρευνας, προστασίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον Νομό Χανίων».
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επιθυμούν να ενημερωθούν για την πλούσια βιοποικιλότητα της Κρήτης και σκοπός της είναι, μέσω των παρουσιάσεων και των συζητήσεων, να διαμορφωθούν προτάσεις για νέα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω σύντομες παρουσιάσεις:
Χλωρίδα της Κρήτης, Φουρναράκη Χριστίνα, βιολόγος Μ.Α.Ι.Χ.
Δράσεις προστασίας και ενημέρωσης για τη βιοποικιλότητα, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.
Παρουσίαση προγράμματος Reverse Interreg IVC «Περιφερειακές ανταλλαγές και χάραξη πολιτικής για την προστασία και ανάδειξη της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη», Γώτσιου Παναγιώτα, βιολόγος Μ.Α.Ι.Χ.
Παρουσίαση του προγράμματος LIFE+ Junicoast «Δράσεις για την προστασία των παράκτιων αμμοθινών με είδη Κέδρων στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο», Ρεμούνδου Ηλέκτρα, Μ.Α.Ι.Χ.
Καλές πρακτικές στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υπεύθυνη Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χ. Αντωνιάδου Βούλα, βιολόγος.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Interreg IVC ''REVERSE'' και LIFE+ ''JUNICOAST'' και συνδιοργανώνεται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Χανίων.