Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Έκθεσεις στο ΚΑΜ μέχρι τέλος Ιανουαρίου


Συνεχίζονται έως τις 30 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι - παλιό λιμάνι Χανίων) οι εκθέσεις «4η Triennale - Επιλογές, Αρχιτεκτονική στην Κρήτη 2004 - 2007» και «Γιάννης Ρίτσος, 20 χρόνια μετά».

Από την αρχική έκθεση της 4ης Triennale, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ τον Φεβρουάριο του 2008 και στην οποία συμμετείχαν 67 γραφεία με 116 έργα, έγινε μία επιλογή 27 έργων από την επιτροπή κριτικής αποτίμησης της έκθεσης. Η έκθεση αυτή των επιλογών θα περιοδεύσει στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Ξάνθη, όπου θα φιλοξενηθεί στα Πανεπιστήμια που έχουν Σχολές και Τμήματα Αρχιτεκτονικής. Για τις ανάγκες αυτής της έκθεσης εκδόθηκε ένας κατάλογος που περιέχει τα έργα σε πληρέστερη παρουσίαση αλλά και την κριτική που έκαναν τα μέλη της επιτροπής και την αιτιολόγηση της επιλογής τους.

Οσον αφορά την έκθεση για τον Γιάννη Ρίτσο, περιλαμβάνει 30 πορτρέτα του Γιάννη Ρίτσου με φωτογραφίες του αρχιτέκτονα Κώστα Φινέ, μνήμη από τα 20 χρόνια από τον θάνατό του.

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. πριν από την τελευταία μέρα της έκθεσης, η Μαρία Μπουλουγούρη θα διαβάσει ποιήματά του και ο αρχιτέκτονας Νίκος Πατσαβός θα μιλήσει με θέμα «Η Ελλάδα του Γιάννη Ρίτσου». Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Εμμυ Παπαβασιλείου.

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ., Σαβ. - Κυρ. 11 π.μ. - 3 μ.μ.

εικόνα1