Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του 1ου Λυκείου Χανίων σε Διασχολικό Συνέδριο Νέων


Στο 6ο Διασχολικό Συνέδριο Νέων με τίτλο: ''Τα Ιστορικά Εκπαιδευτήρια ως φορείς του Ελληνικού Οικουμενικού Πνεύματος'', που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και τη Τρίτη 24 και 25 Ιανουαρίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, θα συμμετάσχει το 1ο Λύκειο Χανίων.
Στόχος του Διασχολικού αυτού συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ιστορίας και της συμβολής των ιστορικών ελληνικών σχολείων τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον χώρο της Διασποράς. Συμμετέχουν 23 συνολικά σχολεία με εισηγήσεις μαθητών. Μεταξύ αυτών η Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Βαρβάκειο Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ιωνίδειος Σχολή κ.ά.  
Ο τίτλος της εισήγησης των μαθητών του 1ου Λυκείου Χανίων είναι ''Ελληνικό Γυμνάσιο Χανίων· Το καλλιμάρμαρον των ελληνίδων μουσών ενδιαίτημα'' και υπότιτλος ''Μια αναδρομή σε μνήμες του παρελθόντος μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις του παρόντος''.
Η εισήγηση των μαθητών του 1ου Λυκείου Χανίων επιβλέπεται από την αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής κα Καλλιόπη Μπουρδάρα. H εισήγηση έχει ως στόχο της να παρουσιάσει την εθνική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του ιστορικού σχολείου της πόλης μας, που φέτος συμπληρώνει 160 χρόνια εκπαιδευτικής παρουσίας και βασίζεται εξ ολοκλήρου σε στοιχεία έρευνας μαθητών του 1ου Λυκείου Χανίων, η οποία έχει διεξαχθεί στο πλαίσιο εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων.
Από πλευράς μαθητών συμμετέχουν οι α) Καβρουλάκη Ευανθία (Γ΄), β) Μαραγκουδάκης Δημήτρης (Β΄), γ) Μανωλιουδάκη Μαρία (Β΄), δ) Κορκιδάκη Δήμητρα (Β΄) και ε) Δερμιτζάκη Ελεάνα, ενώ τους μαθητές συνοδεύει ο καθηγητής τους κ. Νεκτάριος Ξανθουδάκης.
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους  Σχολή και η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας (έγκριση 6986/Γ2/19-1-2011).