Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση “p_public”


Μετά από την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων “p_public – Τα Χανιά Αλλιώς”, η διερεύνηση και προβληματική στην έννοια του δημόσιου χώρου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Προσκαλούμε νέους αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, δημιουργικές και εθελοντικές ομάδες από όλη την χώρα και την Ευρώπη, να παρουσιάσουν, στις 3,4,5 και 6 Ιουνίου 2011, εργασίες, μελέτες, προτάσεις και δράσεις για τη βελτίωση και την ωφέλιμη αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, σε ένα συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στην πόλη των Χανίων.

Παράλληλες εκδηλώσεις στο δημόσιο χώρο (μουσική, θέατρο, eco-Info points, παιχνίδια, installations, ποδηλατοπορείες, υπαίθριο πικ-νικ κ.α.), σε πολλά σημεία της πόλης και όλες στο πλαίσιο μιας εθελοντικής συνεργασίας, θα συμπληρώσουν τις αρχιτεκτονικές προτάσεις και θα μετασχηματίσουν τη συζήτηση σε βιωματική εμπειρία.

Το p_public, με άξονα την επικοινωνία, την εξωστρέφεια και τη δημιουργία, στοχεύει στην αποκατάσταση της σχέσης του δημόσιου χώρου τόσο με τον κάτοικο, όσο και με τον επισκέπτη.

Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης της ζωής και της οικονομίας στην Ελλάδα, θεωρούμε σημαντική τη βελτίωση της όψης και λειτουργίας των πόλεων μας, έτσι ώστε όχι μόνο να προσφέρουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους κατοίκους τους, αλλά και μία αξιομνημόνευτη εικόνα για τους επισκέπτες τους.

Πέραν τούτου, μετά την περσινή επιτυχία, γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί το γεγονός ως ετήσια δραστηριότητα της πόλης των Χανίων και να αναδειχθεί το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου σε πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διοργάνωση, είναι μία εθελοντική δράση νέων και μια ενέργεια για την προβολή του έργου νέων επαγγελματιών και δημιουργών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και δηλώσεις συμμετοχής στις διαλέξεις και τα δρώμενα επισκεφτείτε το : www.p-public.gr

Ή επικοινωνήστε με το : info@p-public.gr

αα