Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Δράσης eTwinning από το 5ο Γυμνάσιο Χανίων


  Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 11.00, Το 5ο Γυμνάσιο Χανίων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, συνεργάζεται με σχολεία από την Ισπανία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας, για την υλοποίηση παιδαγωγικού έργου με θέμα «Happy to meet you». Το πρόγραμμα αυτό προέκυψε από την επιθυμία των μαθητών να επικοινωνήσουν με συνομήλικους από χώρες της Ευρώπης και να ανταλλάξουν πληροφορίες μεταξύ τους σχετικά με το σχολείο τους, τα μαθήματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και γενικά τον τρόπο ζωής του σημερινού έφηβου.
  Οι συνεργάτες του 5ου Γυμνασίου Χανίων για τη σχολική χρονιά 2010-2011 είναι τα σχολεία:
CEO PRÍNCIPE FELIPE, LA VICTORIA, Ισπανία
Základní škola Česká Lípa, Česká Lípa, Δημοκρατία της Τσεχίας
Εργασίες από την συνεργασία των σχολείων
Οι καθηγητές συνεργάτες των τριών χωρών ενθάρρυναν τους μαθητές να κάνουν εργασίες και να τις παρουσιάσουν στην ειδική πλατφόρμα του eTwinning. Η επιλογή των θεμάτων έγινε με βάση τα ενδιαφέροντα των μαθητών, τη διδακτική θεματολογία και την τρέχουσα επικαιρότητα.
Οι μαθητές των σχολείων έφτιαξαν ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά τους και ξεκίνησαν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω ενός διαδραστικού διαδικτυακού χώρου όπου ‘φορτώνουν’ υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα) και συζητούν μέσω του εργαλείου chat που επιτρέπει online συνομιλία σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων οι μαθητές ασχολήθηκαν με:
 Την παρουσίαση του κάθε σχολείου, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τους συνεργάτες τους και το σχολικό τους περιβάλλον.
Συγγραφή σύντομων ιστοριών στα αγγλικά με συγκεκριμένο θέμα.
Την παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο γιορτάζεται το καρναβάλι στην κάθε χώρα.
Την παρουσίαση πασχαλινών εθίμων.