Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Θεατρικά ενδύματα και προσωπεία


Εκθεση με θέμα ''Μετζικώφ - Θεατρικά Ενδύματα και Προσωπεία - Από τη Σκηνή στο Μουσείο'' θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τη Δευτέρα 30 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 30 Ιουλίου. Πρόκειται για μια παραγωγή της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το περασμένο φθινόπωρο, πήρε παράταση και μεταφέρθηκε στην Εθνική Γλυπτοθήκη, όπου φιλοξενήθηκε μέχρι τις 30 Απριλίου.
Η έκθεση αποτελείται από πολύτιμα κοστούμια και εντυπωσιακές μάσκες, που αποκαλύπτουν την τεράστια σκηνογραφική δουλειά του Γιάννη Μετζικώφ από παραστάσεις έργων των Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαίξπηρ και άλλων.
Οπως ανέφερε στα ''Χ.Ν.'' η προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης, κα Αθηνά Γιαννουλάκη, ''η έκθεση αυτή εγκαινιάζει ένα εκθεσιακό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων με τίτλο «Επέστρεφε - Κρήτες καλλιτέχνες επιστρέφουν δημιουργικά στα Χανιά». Στόχος αυτής της σειράς εκθέσεων είναι να παρουσιάσει στο χανιώτικο αλλά και το ευρύτερο κοινό το έργο σημαντικών Κρητών καλλιτεχνών, που έχουν καταξιωθεί στην κεντρική αθηναϊκή σκηνή και «επιστρέφουν» δημιουργικά στη γενέτειρα Κρήτη κομμίζοντας το έργο τους. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης αυτής θα ακολουθήσει έκθεση με έργα του Μιχάλη Μανουσάκη''.

πρόσκληση