Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟΣτο αντιστασιακό πνεύμα της Κρήτης και την περήφανη στάση του λαού της απέναντι στη χιτλερική εισβολή είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιεί  Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στον Αλικιανό, η επιτροπή πολιστικής δράσης “Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ιδρυμα Καψωμένου”. Στόχος των εκδηλώσεων να αναδείξουν τον πό-
νο, τη θυσία αλλά και το πάθος για την ελευθερία των Κρητικών μέσα από καταγεγραμμένες μαρτυρίες, ποιήματα και τραγούδια.
Στο πλαίσιο αυτά θα παρουσιασθεί μια πλούσια φωτογραφική έκθεση με υλικό από έναν μεγάλο αριθμό εκτελεσθέντων και φονευθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια τόσο της εισβολής όσο και Κατοχής.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στον χώρο του πρώην Γυμνασίου Καψωμένου στον Αλικιανό συμπεριλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- ομιλία, απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό Λευτέρη Μποτωνάκη, μαρτυρίες από καταγεγραμμένα γεγονότα, ριζίτικα τραγούδια από τον παραδοσιακό Σύλλογο “Κρητικές Μαδάρες” και ολιγόλεπτη προβολή. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με εκατοντάδες φωτογραφίες των θυμάτων της γερμανικής εισβολής.