Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΕΣ Γιατί ζωγραφική;


Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 20.30  το απόγευμα η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει ένα διακεκριμένο Έλληνα ζωγράφο, τον Εδουάρδο Σακαγιάν, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Μια στιγμή για πάντα. Πρόσωπα και τοπία από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων

 

 Ο Σακαγιάν εγκαινιάζει μια σειρά επαφών με σημαντικούς καλλιτεχνικούς δημιουργούς, ιστορικούς και επιμελητές της Ελλάδας και του εξωτερικού που οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων υπό τον τίτλο «Διάλογοι και σιωπές».

 

 Ο Σακαγιάν θα μιλήσει για τη ζωγραφική, την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητά της από τη δική του προσωπική σκοπιά κοινωνώντας τις καλλιτεχνικές του αγωνίες στο κοινό.

 

Ο Εδουάρδος Σακαγιάν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957, σπούδασε στην ΑΣΚΤ με τον Μυταρά και τον Μόραλη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι υπό τον Leonardo Cremonini. Έχει κάνει πάνω από εικοσιπέντε ατομικές εκθέσεις, έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές, τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στη Γαλλία για το ζωγραφικό του έργο. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα.