Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Διεθνές Συνέδριο Απεικονιστικών Συστημάτων και Τεχνικών 2008 , Κ.Α.Μ


 

ΚΑΜ

Διεθνές Συνέδριο Απεικονιστικών Συστημάτων και Τεχνικών 2008

10/9/2008 - 12/9/2008

Μεγάλο Αρσενάλι

Σύμφωνα με το πρόγραμμα

Είσοδος : ελεύθερη

Στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2008, θα πραγματοποιηθεί φέτος το 5ο Διεθνές Συνέδριο Απεικονιστικών Συστημάτων και Τεχνικών του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE IST 2008). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Πρόεδρος της σειράς συνεδρίων IEEE IST είναι κ. ο George Giakos, καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Akron, ΗΠΑ. Πρόεδρος της φετινής διοργάνωσης είναι η κ. Κωνσταντίνα Νικήτα, καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής είναι ο κ. Μιχάλης Ζερβάκης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Αντικείμενο του Διεθνούς Συνεδρίου IEEE ΙST 2008 είναι η προαγωγή του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της αξιολόγησης και των εφαρμογών απεικονιστικών συστημάτων και μετρητικών διαδικασιών με στόχο τη βελτιστοποίηση τόσο των διαδικασιών ανίχνευσης όσο και της ποιότητας εικόνας. Οι εφαρμογές των απεικονιστικών τεχνικών περιλαμβάνουν αεροδιαστημικά συστήματα, ιατρική και βιολογία, μετεωρολογία, ραντάρ, συστήματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας, βιομηχανικά συστήματα. Η σειρά ΙΕΕΕ IST στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινού πλαισίου και ενός διαδραστικού χώρου για τη γόνιμη διαμόρφωση νέας γνώσης και τεχνολογίας αιχμής στον επιστημονικό τομέα των απεικονιστικών συστημάτων και των μετρητικών διαδικασιών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες ομιλητές οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα αιχμής που αφορούν σε απεικονιστικά συστήματα και τεχνικές. Οι πιο σημαντικές περιοχές που θα καλυφθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου είναι:
§ Συστήματα ανιχνευτών και σχεδιασμός απεικονιστικών συστημάτων
§ Αρχιτεκτονική απεικονιστικών συστημάτων, συσκευές ιατρικής απεικόνισης, συνδυασμός απεικονιστικών τεχνικών, ανάλυση εικόνας και μετρητικές τεχνικές
§ Τεχνολογίες Ραντάρ, μη καταστρεπτικός έλεγχος υλικών
§ Νανο-απεικόνιση, μοριακή νανο-φωτονική, νανο-σωματίδια, βιοδείκτες, μοριακά σκιαγραφικά υλικά
§ Γραμμικές και μη γραμμικές τεχνικές επεξεργασίας εικόνας

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος διεθνούς κύρους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι προσκεκλημένες ομιλίες κορυφαίων επιστημόνων. Ο καθ. Wuqiang Yang (Πανεπιστήμιο Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο) θα μιλήσει με θέμα "Τομογραφία ηλεκτρικής χωρητικότητας και οι βιοχημικές της εφαρμογές". Ο καθ. Μatteo Pastorino (Πανεπιστήμιο Genoa, Ιταλία) θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στις "Ιατρικές και βιομηχανικές εφαρμογές της μικροκυματικής απεικόνισης" και ο καθ. Κώστας Μπάλας (Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελλάδα) θα μιλήσει με θέμα "Καινοτόμες τεχνολογίες οπτικής απεικόνισης για τη διάγνωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο". Επίσης, εκπροσωπώντας το χώρο της βιομηχανίας, ο κύριος George Zentai, Varian Medical Systems, USΑ θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα "Απεικόνιση Ακτίνων Χ για Εθνική Ασφάλεια".