Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

"Μονογραφίες ΙΙ - Λαμπρινή Μποβιάτσου" από το μουσείο σύγχρονης τέχνης

Το Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, στις 20:30, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον παρουσιάζει την  Εγκατάσταση Σύγχρονης Τέχνης  ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΙ – ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΥ  στην Αίθουσα Τέχνης ΣΤΟΑRT (Πλατεία 1821, Σπλάντζια, Χανιά, Κρήτη).
Εικαστική Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.  
Κείμενα Τεκμηρίωσης: Δρ Εύα Κέκου.

Η Ιστορικός της Τέχνης Δρ Εύα Κέκου σημειώνει: «Σε ένα τεχνοκρατικό περιβάλλον όπως είναι ιδωμένο στο έργο της Λαμπρινής Μποβιάτσου, ο άνθρωπος καλείται να ανασυντάξει τη ταυτότητά του, έχοντας επίγνωση των καταβολών του (ιστορικών, κοινωνικών, πολιτικών) και ταυτόχρονα επροσαρμοζόμενος στις ανάγκες του σύνθετου και συνεχώς μεταβαλλόμενου τεχνολογικού περιβάλλοντός του. Το ανθρωποκεντρικό έργο της Μποβιάτσου προβάλλει τον άνθρωπο και τις δυνατότητες που είναι καταγεγραμμένες γενετικά στο υλικό του αλλά και τις ικανότητες που έχει αναπτύξει στη πορεία με σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες του δυτικού πολιτισμού . Πρόκειται για ένα έργο χωρίς έμφυλη ταυτότητα, το οποίο εξαίρει την ανθρώπινη φύση εντάσσοντάς την σε μία μη προσδιορίσιμη χρονοσφαίρα».
 
  Η Παρουσίαση Σύγχρονης Τέχνης  ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΙ – ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΟΒΙΑΤΣΟΥ εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2015 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» και συνδιοργανώνεται από τη την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Αίθουσα Τέχνης ΣΤΟΑRT και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.

ΕΙΚΟΝΑ

Αρχεία

  1. xaniart