Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Έναρξη μαθημάτων του Ανοιχτού-Λαϊκού Παν/μίου Δήμου Χανίων: Διάλεξη με θέμα "Εγκέφαλος & κίνηση" από τον Δρ. Δημήτριο Κουντούρη, Νευρόλόγο-Ψυχίατρο


 

Έναρξη μαθημάτων του Ανοιχτού-Λαϊκού Παν/μίου Δήμου Χανίων: Διάλεξη με θέμα "Εγκέφαλος & κίνηση" από τον Δρ. Δημήτριο Κουντούρη, Νευρόλόγο-Ψυχίατρο

 

Ο Δρ. Δημήτριος Κουντούρης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, θα είναι εισηγητής στο πρώτο μάθημα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δ. Χανίων για την διδακτική περίοδο 2008-2009, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/11/08 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Το θέμα που θα αναπτύξει ο Δρ. Δημήτριος Κουντούρης έχει τίτλο: «Εγκέφαλος και κίνηση», και εντάσσεται στον πρώτο κύκλο μαθημάτων του Α.Λ.Π. με γενικό τίτλο: «Σωματική & Ψυχική Υγεία», ο οποίος περιλαμβάνει 12 εισηγήσεις.

Στη διάρκεια αυτών των μαθημάτων και μέσα από τις εισηγήσεις διακεκριμένων εισηγητών θα δοθεί    έγκυρη ενημέρωση στα θέματα που αφορούν τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία αλλά και τη  μεταξύ τους σχέση.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Δημήτριος Κουντούρης του Νικολάου γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1950. Μετά τη φοίτησή στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβε το πτυχίο του το 1975 και συνέχισε την ειδίκευσή του στη νευρολογία - ψυχιατρική στην τότε δυτική Γερμανία.

Αποπεράτωσε το χρόνο και για τις δύο ειδικότητες στο πανεπιστήμιο του Ruhr της Δυτικής Γερμανίας στη νευρολογική κλινική του οποίου  εργάστηκε 5 χρόνια σαν υπεύθυνος κλινικής επιμελητής, ενώ προετοίμαζε την υφηγεσία του.

Το 1980 αναγνωρίστηκε νευρολόγος - ψυχίατρος για όλη την επικράτεια της τότε κοινής αγοράς.

Από το 1980-1985 διηύθυνε το νευροφυσιολογικό τμήμα της νευρολογικής πανεπιστημιακής κλινικής του Ruhr με αντικείμενο παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος, ΣΚΠ και επιληψία.

Από το 1985 έως και το 1990 εργάστηκε κατά περιόδους σαν επισκέπτης καθηγητής στις νευρολογικές κλινικές των πανεπιστημίων Ulm, Ferrara, Verona και Βοστόνη των ΗΠΑ. Το 1986 εκλεχθεί καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Πατρών.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε συνεχή επιστημονική δραστηριότητα με συγγραφή και δημοσίευση πάνω από 400 ειδικές μελέτες, αποτελέσματα εργασιακών ερευνών, ανακαλύψεις, κεφάλαια βιβλίων ή και βιβλία.

Διετέλεσε μέλος 20 διαφορετικών νευροφυσιολογικών νευρολογικών ψυχιατρικών εταιρειών και επιτροπών.

Από το 1990 συνεχής δραστηριοποίηση στο αντικείμενο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας (τρελές αγελάδες), ΣΚΠ, διαταραχές ύπνου και νευροφυσιολογικές έρευνες επί των ψυχώσεων και κληρονομικών νευροψυχιατρικών νοσημάτων. Για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα διεύθυνση και καταγραφή διαταραχών του ύπνου και χαρτογραφήσεων επιληπτικών εστιών σε νευρολογικές παθήσεις με σύγχρονη φαρμακευτική αγωγή. Ψηφιακή καταγραφή και παρατήρηση ιστορικού και πορείας πάνω από 4000 ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Συμμετοχή σε ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα έρευνας γονιδιακής κληρονομικής προδιάθεσης, επιληπτικών παθήσεων στην περιοχή της Κύπρου.

Συνεχής συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις και ερευνητικά προγράμματα, καθώς και συμβουλευτικά στο επίπεδο της νανο-νευρολογίας σε κοινό ελληνο-ισπανικό πρόγραμμα.

Έχει επιληφθεί πέραν των 8.000 περιστατικών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τα οποία απετέλεσαν και αντικείμενο έρευνας όσον αφορά τη θεραπεία και αντιμετώπιση της ως άνω ασθένειας. Με αποτέλεσμα την ανακάλυψη μιας νέας και πρωτοποριακής μεθόδου η οποία αποσκοπεί στην αποκατάσταση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.