Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Αναπλάσεις κήπων, πάρκων και παιδικών χαρών πόλης Χανίων


 

Από τον Δήμο Χανίων γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και στις 5.00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πάρκου στην πλατεία Αριστοτέλους της περιοχής Αγίου Ιωάννη.

Η ανακατασκευή του πάρκου έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Αναπλάσεις κήπων, πάρκων και παιδικών χαρών πόλης Χανίων» και αποτελεί το ένα από τα δύο πάρκα που δημιουργούνται με το παραπάνω έργο.

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας στο αθλητικό πάρκο της οδού Μ. Μέφα μεταξύ των ομάδων «Μικτής Χανίων» και «Απόλλων Αγίου Ιωάννου»

Στοιχεία του έργου

 

1. Γενικά στοιχεία - Γεωγραφική θέση :

Αρχικός προϋπολογισμός: 400.000,00 €

Προϋπολογισμός σύμβασης: 391.127,50 €

Υπογραφή σύμβασης : 28-11-07

Χρηματοδότηση : ΣΑΤΑ

Φορέας πρότασης και υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Χανίων και φορέας επίβλεψης η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Το έργο αφορά την διαμόρφωση δύο υπαίθριων χώρων:

α. Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη , την ανάπλαση του παλαιού πάρκου στην πλατεία Αριστοτέλους , το οποίο έχει ως κύρια χρήση την δημιουργία παιδικής χαράς

β. Στην περιοχή Κουμπελή, την δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς.

 

2. Στόχος :

Στόχος του έργου είναι η απόδοση προς χρήση στους δημότες δύο παιδικών χαρών, υψηλών προδιαγραφών αισθητικής λειτουργικότητας και ασφάλειας.

 

3. Τεχνική περιγραφή:

3.1. Πάρκο Αγίου Ιωάννη

Έγινε καθαίρεση της παλαιάς περίφραξης του πάρκου, αποξηλώθηκαν τα παλιά όργανα του πάρκου και γενικά όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού του καθώς και το πεζοδρόμιο γύρω από αυτό.

Κατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια και διαμορφώθηκαν οι είσοδοι του πάρκου έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση και από ΑΜΕΑ. Κατασκευάστηκε νέα χαμηλή περίφραξη από λιθοδομή, και στο εσωτερικό του πάρκου διαμορφώθηκαν διάδρομοι ανάμεσα στα δέντρα της κεντρικής αλέας και παρτέρια .

Έγινε αναβάθμιση του εξοπλισμού με ανανέωση των οργάνων παιδικής χαράς, με νέα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας, τα οποία διασφαλίζουν την προστατευμένη κίνηση των νηπίων και των παιδιών . Τα παιχνίδια καλύπτουν μεγάλων εύρος ηλικιών και είναι ομαδοποιημένα έτσι ώστε να προάγουν την δημιουργική φαντασία μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων.

Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση νέου φωτισμού τόσο εσωτερικά του πάρκου όσο και στο γύρω από αυτό πεζοδρόμιο.

Το πάρκο συμπληρώθηκε με την τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα σε όλη του την επιφάνεια εκτός των παρτεριών και των διαδρόμων . Στους διαδρόμους έγινε η σπορά χλοοτάπητα στους αρμούς μεταξύ των κυβόλιθων. Τέλος στα παρτέρια έγινε φύτευση θάμνων οι οποίοι θα ενισχύσουν σε λειτουργικό επίπεδο την περίφραξη χωρίς όμως να προκαλούν εμπόδιο στην εποπτεία του πάρκου. Παράλληλα έγινε η εξυγίανση και η ανάδειξη του υφισταμένου πρασίνου, που χαρακτηρίζεται από αξιόλογη βλάστηση και μεγάλα δέντρα.

 

3.2 . Πάρκο στην περιοχή Κουμπελή

Στην οδό Ομήρου της περιοχής του Κουμπελή του Δήμου, πραγματοποιείτε η δημιουργία ενός νέου χώρου, ο οποίος θα προσφέρει μια ποικιλία χρήσεων, όπως ανάπαυση και περίπατο με κύρια ωστόσο τη χρήση της παιδικής χαράς.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα ακολουθήσει και η τελετή των εγκαινίων.