Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

«Η Αρχιτεκτονική του Marcello Sestito» στο ΚΑΜ


Χανιά, 27/1/2009

 

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων), στο πλαίσιο του κύκλου «Γεγονότα Αρχιτεκτονικής», εγκαινίασε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009, στις 19:30 την έκθεση «Η Αρχιτεκτονική του Marcello Sestito». Στις 20:30 ο ιταλός αρχιτέκτονας και καθηγητής θα δώσει ομιλία στην οποία θα παρουσιάσει το έργο του.

Ο Marcello Séstito ήταν μαθητής και συνεργάτης του Franco Purini και του Alessandro Anselmi. Συνεργάστηκε επίσης στην Ακαδημία Domus με τον Pierre Restany και τον Rodolfo Βonetto, με τον οποίο πήρε το master στο Car Design. Σ'' αυτό το διάστημα πραγματοποιεί για την FIAT, δύο αυτοκίνητα πειραματικού χαρακτήρα.

Έργα του είναι δημοσιευμένα σε πολλά σημαντικά διεθνή περιοδικά και τα περιοδικά «Μοdo», «D''ARS», «Controspazio» έχουν αφιερώσει τεύχη τους στο έργο του. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και σε πολλά ιταλικά πανεπιστήμια.

Από το 1983 διδάσκει την "Ονομαστική Αρχιτεκτονική" σε ένα πειραματικό τμήμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Reggio Calabria. Το 1992 παίρνει το διεθνές βραβείο της Ουτοπίας στη Ρώμη. Βραβείο ΑGAI της πόλης της Γενεύης. Διεθνές βραβείο design στο Μιλάνο για τον ηλιακό αναπτήρα «Αρχιμήδης».

Aπό το 1994 διδάσκει Αρχιτεκτονική Σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής του Reggio Calabria. Επιχειρεί να συσχετίσει θεωρητικά της έννοιες Τέχνης και Αρχιτεκτονικής , καθώς πιστεύει ότι οι αρχιτεκτονικές του μέλλοντος θα είναι αλληλένδετες με την Τέχνη και τα τοπικά λαογραφικά στοιχεία.

Ασχολείται με τη μικρογλυπτική και έχει κατασκευάσει και εκθέσει έργα του σε διεθνείς εκθέσεις. Έχει οργανώσει πολλές εκθέσεις στην Αρχιτεκτονική σχολή του Reggio Calabria και έχει βραβευθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Αυτή την εποχή οργανώνει μαζί με τον Massimo Giovannini, τη Biennale της Μεσογείου, ΒΑΑΜ, στο πρόγραμμα του Reggio Calabria για το 2009.

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία μεταξύ των οποίων:

"Alfabeti d'' Architettura" (Αλφαβητάρια της Αρχιτεκτονικής), Εκδόσεις Gangemi, Ρώμη, 1994. "Il Gorgo e la Rocca, tra Scilla e Cariddi, territory della mente" (Η ρουφήχτρα και το φρούριο, μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, περιοχές του πνεύματος), Εκδόσεις Giuditta, Ρώμη, 1995.

"Colonne Stilate" (Στηλιστικές κολώνες), Εκδόσεις Sapiens, Milano, 1995.

"Architetture Globali,Solidi, Fluidi e del comporre retto e curvo" (Σφαιρικές Αρχιτεκτονικές, στερεά, υγρά και η δημιουργία της γραμμής και της καμπύλης), Εκδόσεις Gangemi, Ρώμη, 2002.

"L'' architettata mano Pentedattilo palmo di pietra" (Το προσχεδιασμένο χέρι, Πενταδάκτυλος, η βραχώδης παλάμη), Εκδόσεις Rubbettino, Soveria Mannelli.

Ζει και εργάζεται στο Μιλάνο.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 2009. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή10:00-14:00 και 18:00 - 21:00.

Τιμή εισόδου στην έκθεση: 3 €. Για φοιτητές/παιδιά/ΑΜΕΑ δωρεάν είσοδος.

Χορηγός: Ξενοδοχείο PORTO VENEZIANO