Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σούδας


Στον ρυθμό της αποκριάς μπαίνει ο Δήμος Σούδας με τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
- Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη, 4 με 6μ.μ., τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες.
- Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., θα ξεκινήσει από το "Στέκι Νεολαίας" ένα ξεφάντωμα μεταμφιεσμένων στα στενά του χωριού, μεκατάληξη και πάλι στο στέκι νεολαίας για το πατροπαράδοτο τσίκνισμα.
- Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 12 μ., θα γίνει η παρέλαση ομάδων μεταμφιεσμένων που θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο και θα καταλήξει στην πλατεία της Σούδας. Εκεί το γλέντι θα κορυφωθεί με μουσική από dj, χορό παιχνίδι από την ψυχαγωγική ομάδα "Μαρουλίτα" και άλλες εκπλήξεις που θα παρουσιάσει ο Παντελής Σπυριδάκης. Παράλληλα το τραινάκι της Αποκριάς θα σεργιανίζει στην παραλιακή ζώνη του Δήμου και στο παραδοσιακό αλιευτικό λιμάνι του.
- Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., μέλη του ΚΑΠΗ θα κάνουν επίδειξη κατασκευής χαρταετού στο πλαίσιο επίσκεψής τους στον 2ο παιδικό σταθμό Σούδας.
- Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., θα γίνει αποκριάτικος χορός για μικρούς και μεγάλους στην αίθουσα της Λέσχης Υπαξιωματικών Ναυστάθμου Κρήτης.
- Την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 5 μ.μ.,στην πλατεία της Σούδας θα γίνει αποκράτικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική, διαγωνισμούς, βραβεύσεις, κλήρωση πλούσιων δώρων και πολύ χορό. Η εκδήλωση θα κλείσει με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου εν πλω.
- Την Καθαρά Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Φρούριο Κουλέ, στην Απτέρα, θα πραγματοποιηθεί γιορτή με πέταγμα χαρταετού, κρητική μουσική από τους αφούς Κοκοτσάκη, χορό από τον χορευτικό όμιλο "Αροδαμός", πολλή διασκέδαση και παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση μεταμφιεσμένων και αρμάτων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο τηλ. 2821020513, κ.Χατζηδάκη Χρυσούλα.