Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαντινάδας, Ποίησης και Παραμυθιού


 

Τον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Μαντινάδας, Ποίησης και Παραμυθιού διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαρκίων, με την οικονομική στήριξη του Δήμου Αρκαδίου και την οργανωτική βοήθεια των Εκδόσεων Όμορφος Κόσμος. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν άτομα όλων των ηλικιών ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής και διαμονής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α. Διαγωνισμός Μαντινάδας

Θέμα: Αγάπη - Πάθος - Έρωτας από 2 μαντινάδες σύνολο 6.

Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον Μιχ. Καυκαλά για τα 10 χρόνια από τον μισεμό του.

Δεν ξεχνάμε ότι η μαντινάδα είναι ομοιοκατάληκτη κρητικόλαλη δεκαπεντασύλλαβη και έχει αυτοτελές νόημα.

Β. Διαγωνισμός Ποίησης

Θέμα: Ελεύθερο. Ποίηση κλασική και μοντέρνα. Αποστολή μέχρι 5 μικρών αυτοτελών ποιημάτων.

Γ. Διαγωνισμός Παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους.

Θέμα: Ελεύθερο. (Παραμύθι είναι μια φανταστική - εξωπραγματική και αυτοτελής ιστορία που μπορεί να απευθύνεται και σε μεγάλους).

Όλα τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα και υπογεγραμμένα μόνο με ψευδώνυμο. Σε ξεχωριστό φάκελο εσωκλείστε τα στοιχεία και το βιογραφικό σας υποχρεωτικά.

Χρηματικά βραβεία. Α) 500 euro, Β) 200 euro και Γ) 100 euro για καθένα από τους τρεις διαγωνισμούς. Θα δοθούν επίσης τρεις διακρίσεις και τρεις έπαινοι, καθώς και ειδικό βραβείο σε νέο κάτω των 20 ετών. Γι'' αυτό η αναγραφή της ηλικίας των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 1-8-2009 στη διάρκεια παραδοσιακής εκδήλωσης στα φιλόξενα Χάρκια του Δήμου Αρκαδίου, Νομού Ρεθύμνης. Η συμμετοχή σας θα πρέπει να σταλεί μέχρι τις 20-5- 2009 σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Σε άλλο, μικρότερο φάκελο εσωκλείστε πλήρη στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο e-mail (αν υπάρχει) και ηλικία. Τα έργα που θα διακριθούν θα εκδοθούν από τις εκδόσεις Όμορφος Κόσμος.

Διεύθυνση αποστολής συμμετοχής:

Βενιανάκης Κωστής

Εκδόσεις Όμορφος Κόσμος

Λ. Κουντουριώτη 17-.

Τ.Κ 74100 Ρέθυμνο,

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6976891854 - 2831026919 Φαξ: